Online hackathon in Helmond vanwege corona-maatregelen

Gepubliceerd op: 20 maart 2020 14:22
Gewijzigd op: 19 maart 2020 12:24

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Dinsdag 17 maart was het zover: een online hackathon rondom het thema digitalisering en glasvezel gaat van start. Tijdens deze online hackathon werkt jong talent aan vraagstukken, ingebracht door het onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Helmond. Samen met Hackathon Masters organiseert de gemeente Helmond dit online evenement. Door de corona-maatregelen is de geplande hackathon op het ROC ter AA met MBO- en Fontys-studenten uitgesteld en aangepast naar een online versie. Dit biedt tevens de mogelijkheid een breder publiek te betrekken: ook andere studenten, inwoners, professionals en MKB kunnen meedoen.

Digitale oplossingen voor maatschappelijke problemen
De vraagstukken waar de verschillende team aan werken gaan over van alles, maar passen allemaal bij het onderwerp ‘digitalisering van de samenleving’. De teams denken niet alleen na over mogelijke oplossingen, maar bouwen ook aan werkende prototypen en applicaties.

Opleveren werkbaar prototype
Voor MBO-studenten duurt de hackathon tot 27 maart. Zij krijgen hierbij online ondersteuning, tips en tricks, en tussentijdse beoordelingen. Het is de bedoeling dat de studenten een werkbaar prototype opleveren. Ook Fontys-studenten nemen deel aan deze hackathon, maar zij werken van 17 tot en met 19 maart aan de challenges, waarna een jury hun inzendingen beoordeelt. Ten slotte kunnen ook inwoners, professionals en MKB-ers deelnemen.

In de gemeente Helmond wordt hard gewerkt aan het verbinden van technologie met bestaande maatschappelijke uitdagingen. Deze hackathon is hiervoor een heel interessant middel: bij bestaande vraagstellingen wordt een (digitale of technologische) oplossing gezocht. En wie beter te betrekken dan oplossingsgerichte jonge mensen, die zich niet tegen laten houden door mogelijke obstakels.

Ook meedoen?
Ook inwoners, professionals en MKB-ers kunnen meedoen aan deze hackathon. Dit kan tot 6 april. Zij bedenken dan een oplossing voor één van de vraagstukken, welke van feedback wordt voorzien. De vijf beste inzenders mogen hun oplossing presenteren voor een jury. Voor meer informatie ga naar www.challengemasters.nl.

Digitale mogelijkheden voor het MKB in Helmond  
De hackathon maakt onderdeel uit van een campagne om het MKB in Helmond bewust te maken van de mogelijkheden van digitalisering en glasvezel en hen te stimuleren daar ook gebruik van te maken. De gemeente wil daarnaast graag in contact komen met bedrijven in Helmond en de Peelregio die zelf smart city-, domotica- of zorgoplossingen aanbieden. Bedrijven die hiermee bezig zijn kunnen een bericht sturen naar digitalestad@helmond.nl.


Dit nieuwsbericht is 249 keer bekeken

X
X