Onderzoek ‘Hoe kansrijk ben jij?’ over de ontwikkelkansen van werkenden en mkb-werkgevers

Gepubliceerd op: 22 april 2022 10:54
Gewijzigd op: 22 april 2022 10:55

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

De komende weken worden werkenden en werkgevers uit de gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek ‘Hoe kansrijk ben jij?’. Dit onderzoek vormt een beeld van hoe de regio ervoor staat als het gaat om Leven Lang Ontwikkelen. De betreffende gemeenten vormen de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel en werken daarin samen met verschillende maatschappelijke organisaties aan een vitale arbeidsmarkt. Het onderzoek staat op www.mijnboost.nl/hoekansrijkbenjij en vormt de start van een campagne rond het thema Leven Lang Ontwikkelen in deze regio.

Hoewel er nu werk genoeg is, zijn er toch heel veel redenen om juist nu met ontwikkeling bezig te zijn. Van leuker werk willen tot beter betaald werk, werk waarmee je gezond oud kunt worden, werk waarin je talenten beter tot hun recht komen, werk met meer of minder uren, werk om weer te gaan werken na er een tijdje uit te zijn geweest of betekenisvoller werk. Bovendien is het goed om voorbereid te zijn op het werk van de toekomst. Wie had er tien jaar geleden immers gehoord van beroepen als vlogger, duurzaamheidsadviseur en Uber-chauffeur?

En dat geldt net zo goed voor mkb-werkgevers. Want de manier waarop zij mensen begeleiden bij hun ontwikkeling is van belang bij hoe aantrekkelijk werkgevers gevonden worden, maar vooral bij de mate waarin personeel kan meegroeien met de ontwikkeling van het bedrijf. Bovendien zijn 99,5% van de bedrijven in deze regio bedrijven met minder dan vijftig werknemers. Doorgaans wordt daar meer gesproken over functiegericht ontwikkelen dan over loopbaangericht ontwikkelen, wat ook kan betekenen dat je mensen helpt om zich te ontwikkelen op persoonlijk vlak of voor een ander vakgebied. Dat laatste is ontzettend belangrijk om als bedrijfsleven én als inwoners wendbaar te blijven in een snel veranderende wereld.

Deelnemen aan het onderzoek
Tot 1 mei is de online vragenlijst in te vullen via www.mijnboost.nl/hoekansrijkbenjij. De input van alle werkenden en werkgevers in de arbeidsmarktregio Helmond-de Peel is waardevol. Onder alle geënquêteerden worden mooi prijzen verloot, waaronder een luchtballonvaart over deze kansrijke regio.

BOOST voor een leven lang ontwikkelen
Eind 2021 opende – als onderdeel van het aanjagen van ontwikkeling – ook loopbaanwinkel BOOST. Met een team van loopbaanadviseurs en talentverbinders, een fysieke locatie op de Brainport Human Campus en de website www.mijnboost.nl is BOOST een nieuwe partner in de arbeidsmarktregio. Inwoners kunnen er terecht voor loopbaanbegeleiding, het in beeld brengen van hun talenten, hulp bij het vormgeven van hun cv, opleidingsmogelijkheden en beschikbare subsidies. Werkgevers kunnen er bijvoorbeeld terecht voor een leercultuurscan om te kijken naar het ontwikkelpotentieel en -perspectief van personeel.


Dit nieuwsbericht is 191 keer bekeken

X
X