Ondernemers-ontbijtnetwerk OIB kookt voor minima

Gepubliceerd op: 26 januari 2023 17:01

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND
“Het begon als opmerking tijdens een van onze ontbijtsessies toen de energiecrisis was begonnen: kunnen wij niet iets doen voor mensen die het niet zo goed hebben als wij?”

Al snel kwamen de ondernemers tot de conclusie dat ze best wat konden doen, aangezien er genoeg gespaard was in het verengingspotje. Het idee: een heerlijk verwen-diner voor minima. De taken werden snel onder de ondernemers verdeeld en een datum werd gepland!
Supermarkt Super Sociaal in Helmond werd benaderd om de juiste doelgroep te kunnen bereiken. Zij waren meteen erg enthousiast. Afgelopen zaterdag was het zover, de rode loper werd uitgerold, de mouwen opgerold en de pannen op het vuur gezet. De tafels werden mooi gedekt met een vaasje bloemen, die onze gasten na afloop als cadeautje mee naar huis mochten nemen. Ook kregen ze een extraatje om te besteden in de Supermarkt van Super Sociaal.

Willem Snijders (de Keyser), souschef van de avond, deed de briefing en voordat we het wisten stonden onze eerste gasten al voor de deur. Liset Derks ontving onze gasten en stelde ze voor aan hun gastheer/vrouw voor die avond. Wethouder De Vries opende de avond zodra alle gasten plaats hadden genomen.

Behalve een heerlijk diner, was er ook nog een tafel-goochelaar die iedereen versteld liet staan en verraste met zijn trucs. En dat was nog niet genoeg. Er kwam ook nog een ballonnenartiest die de mooiste ballonfiguren maakte in opdracht van de gasten; uiteraard om mee te nemen naar huis. Vooral het toetje viel enorm in de smaak bij de gasten, een heerlijk huisgemaakte brownie met kaneelijs, karamelsaus, fruit en slagroom.

Al met al een onvergetelijke avond voor de dankbare gasten maar zeker ook voor de ondernemers! Absoluut voor herhaling vatbaar.


Dit nieuwsbericht is 73 keer bekeken