Ondernemer aan het woord: Angelo Leenen

Gepubliceerd op: 20 maart 2020 16:02
Gewijzigd op: 26 maart 2020 10:20

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De (kleine) ondernemer wordt hard getroffen door de coronacrisis. Eigenaar van Leef en Zorg hulpmiddelenwinkel , Angelo Leenen, is een van die ondernemers.

"Laten we eens terugkijken op de laatst 10 jaar ondernemen. Want wat een achtbaan is dat geweest! Tegelijk ook een feestje. Een prachtige uitdaging om zelf iets te mogen vormgeven. Heel tof! Begonnen midden in een wereldwijde crisis.

'Never a dull moment' zullen we maar zeggen.

Wat hebben we allemaal meegemaakt: Een crisis, een faillissement van de franchiseformule, een naamsverandering, drie panden ingericht en twee verhuizingen, drie pogingen tot inbraak, twee daadwerkelijke inbraken, meerdere conceptveranderingen, intrede van internetaankopen, assortimentswijzigingen, verbouwingen van het winkelplein (twee keer) en malafide zakenrelaties.

Dit allemaal in de sfeer van zes dagen per week werken, minimaal 10 uur per dag en één week vakantie per jaar. Ik klaag niet. Het was en is een geweldig avontuur. Zou niet anders willen..

Nooit heb ik een betalingsachterstand gehad bij wie dan ook. Netjes altijd de huren, leveranciers, belastingen, hypotheek en schuldeisers betaald. Mijn kinderen en het gezin zijn niets te kort gekomen. Ik heb het altijd goed gedaan. En dat is een prestatie op zich in deze uitdagende en enerverende tijden. Daar ben ik dan ook trots op.

Altijd ben ik creatief en verzin ik weer dingen die mezelf en dus ook mijn klanten verder helpen. Zeker in moeilijk tijden. Ik probeer 'Out of the box' te denken.

Maar nu.. ik ben even verslagen.. wat ons als volk, (kleine) ondernemers en werknemers nu gebeurt is echt een enorme catastrofe.. op financieel vlak maar zeker ook persoonlijk... wat gaan we tegemoet.. Wie het weet mag het zeggen.

De omzetten zijn weg, van de ene dag op de andere. De kosten lopen door. Het kabinet heeft hulp toegezegd. Ze doen echt veel meer dan gedacht, maar is het genoeg? Hoe lang gaat het duren? Wie het weet mag het zeggen..

Als straks alle stofwolken zijn opgetrokken dan ziet de wereld er anders uit.. echt anders. Diegene met diepe zakken (lees; grote bedrijven) zullen de mouwen afkloppen, alles rechtzetten en verdergaan. Met miljoenen aan steun en hulp van de overheden.

En de kleine ondernemer? Die staat als ie geluk heeft nog overeind, is gewond, misschien zelfs zwaargewond en is ook geholpen met wat pleisters, maar had wellicht verband en een operatie nodig gehad. Die moet hopen dat de consument weer bereid is geld uit te geven, en dan vooral op de juiste plek. Niet bij AliExpress of Amazon, Bol of Wehkamp, maar bij ons.. de kleine zelfstandige..

En?

Gaat u dat doen?

Ik wilde u even aan de achterkant laten kijken van de kleine ondernemer in de straat, uw straat. Er zitten persoonlijk verhalen en mensen aan vast. Die ondernemer is ten einde raad momenteel..

Steunt u ons straks?
Bedankt alvast.
Angelo

#steundelokaleondernemer

F Helmon, ter illustratie. Wim van den Broek


Dit nieuwsbericht is 175 keer bekeken

X
X