Oh kom maar eens kijken …. wat ik in mijn schoentje vind

Gepubliceerd op: 26 november 2018 9:50

Nieuwsbericht door: Christel Sanders
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Rijpelberg: Wat een verrassing van de Sint voor het Leercentrum “Voor Elkaar”: nieuwe laptops! Met een wens van de Sint, dat we vooral door moeten gaan waar we mee bezig zijn: cursus geven aan mensen die graag willen leren omgaan met mobieltjes, tablets en laptops. Deze cursussen zijn bedoeld voor senioren, maar ook degenen die zich niet bij een commerciële cursus kunnen aanmelden. De docenten van het Leercentrum “Voor Elkaar” zijn vrijwilligers. De genoemde cursussen worden aan kleine groepen van maximaal zes cursisten gegeven en de lesdoelen worden telkens voor deze zes cursisten op maat samengesteld. Zo kunnen de docenten van het leercentrum de cursisten goed begeleiden en een gemoedelijke sfeer creëren waarin ieder op een aangepast tempo kan leren. In januari gaat het Leercentrum “Voor Elkaar” weer van start.

Dank u wel Sinterklaas voor onze nieuwe laptops. Er zal zeker hiervan dankbaar gebruik worden gemaakt door onze cursisten. De cursussen worden overdag gegeven. Aantal lessen en inhoud van de cursus worden in samenspraak met de cursisten bepaald. Ook mensen die, bij wijze van spreken, nog nooit naar een computer hebben durven kijken, kunnen wij enthousiast krijgen! Het is beslist geen vereiste om ervaring te hebben met het kunnen bedienen van een computer.

Aanbod
* Windows 10 voor beginners en gevorderden
* DigiD en MijnOverheid; ook voor mensen die niet digitaal zijn! Wij leren u zelf of samen met iemand anders uw eigen zaken te beheren en in te zien.
* Omgaan met tablet/IPad en mobiel
* Inloop voor nazorg en hulp bij computerproblemen.

Aanmelden
Bij het Leercentrum “Voor Elkaar” zijn inmiddels aanmeldingen voor de hierboven genoemde cursussen binnengekomen. Een deel hiervan is van leerlingen die al een cursus hebben gevolgd en graag door willen gaan. Maar er is nog plaats voor de diverse onderdelen.

Heeft u interesse?
Dan is het raadzaam om u zich zo spoedig mogelijk aan te melden. Voor het dekken van de onkosten vraagt het leercentrum 10 euro per les. In het kennismakingsgesprek zal met u bekeken worden, welk onderdeel voor u geschikt is en bij u past.

Twijfelt u?
Neem dan contact op. Voor het aanmelden of inwinnen van meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat van Leercentrum “Voor Elkaar” via de mail voorelkaarcursus@gmail.com of per telefoon 06-41576529.

Dit nieuwsbericht is 393 keer bekeken

X
X