OEC Korfbal: volop in beweging!

OEC Korfbal: volop in beweging!
Gepubliceerd op: 16 april 2021 14:30
Gewijzigd op: 16 april 2021 12:07

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Nu 4x gratis meedoen

Kangoeroeklup
Voor de jongste jeugd (4 tot 6 jaar) willen wij ons blijven inzetten. Vanaf deze maand herstarten wij de Kangoeroeklup. Op zaterdagochtend van 10.30 - 11.30 uur leren kinderen de basistechnieken van korfbal (gooien, vangen, schieten), bewegen en spelen, middels leuke gevarieerde spelletjes van gediplomeerde sportvrijwilligers van OEC Korfbal. Met veel aandacht voor succesbeleving en spelenderwijs sporten, ontwikkelen kleuters hun motoriek en leren ze samen spelen en korfballen.

Korfbal en spelletjes voor kleuters, wat houdt dit precies in?
Actieve levensstijl: “Als je sport en beweging op jonge leeftijd stimuleert, is de kans groter dat kinderen een actieve levensstijl behouden.” Motorische ontwikkeling: “Het heeft mijn voorkeur dat jonge kinderen met basic skills bezig zijn, zoals rennen en springen en dat je daarvoor een leuke vorm bedenkt, zoals bijvoorbeeld met een bal.”

Sociale ontwikkeling: “Naast het sportaspect heb je ook het sociale aspect, het oefenen met de sociale rollen. We merken dat ze meer leren met elkaar om te gaan en dat ze meer luisteren naar leeftijdsgenoten en volwassenen.” Cognitieve ontwikkeling: “Kinderen leren beter, omdat het leerproces via sport- en spelactiviteiten samengaat met een leuke, positieve ervaring. Ze zijn actief betrokken bij het proces en dat heeft een positief effect.”

Interesse?
Iedereen is welkom om een keertje mee te komen doen!
Voor meer informatie: www.oeckorfbal.nl/kangoeroeklup


Dit nieuwsbericht is 86 keer bekeken

X
X