Notariskantoor Miranda van den Broek zet menselijke maat voorop

Notariskantoor Miranda van den Broek zet menselijke maat voorop
Gepubliceerd op: 8 oktober 2021 11:02

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Er zijn momenten in je leven, waarbij het goed is om stil te staan bij de (juridische) gevolgen van de keuzes die je dan wél of juist niet maakt. “Wij vinden het belangrijk om op deze momenten met je in gesprek te gaan. We informeren je en leggen uit wat de gevolgen zijn van een keuze, zodat jij vervolgens kunt bepalen wat je wilt.”

Miranda van den Broek (notaris) en Saskia van Loon (kandidaat-notaris) werken al jaren samen en bouwen aan hun ‘droomkantoor’. “Een kantoor waar de menselijke maat voor onze cliënten, ons personeel en ons zelf voor op staat. Wij vinden het belangrijk om steeds in contact te blijven met onze cliënten, zodat ze op een laagdrempelige manier met ons kunnen overleggen als er dingen wijzigen in hun persoonlijke of zakelijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je dement wordt of een hersenbeschadiging oploopt als gevolg van een infarct of ernstig ongeluk.”

De toegevoegde waarde die zij leveren? “We vinden het belangrijk dat cliënten kunnen zeggen wat er écht speelt, zodat we daarover mee kunnen denken. De persoonlijke vertrouwensband die wij opbouwen met hen, is daarin van groot belang. Juist op belangrijke momenten in je leven, zijn wij er. We bouwen aan langdurige relaties en vinden het belangrijk dat cliënten zich ‘thuis’ voelen. Dat is de basis voor onze manier van zaken doen. Pas daarna gaan we het hebben over de juridische inhoud.”

Een voorbeeld van een cliënt: ‘Ik merk dat ik niet meer zo scherp ben en vaker dingen vergeet. Hoe moet het verder als ik niet meer in staat ben om dingen zelf te regelen? Wie betaalt dan de rekeningen, verzorgt mijn administratie en doet mijn belastingaangifte? En moet ik mijn vermogen ‘opeten’ als ik word opgenomen in een verpleegtehuis?’ Saskia: ”Voor dit soort situaties kun je een levenstestament maken.

Daarin wijs je een vertrouwenspersoon aan, die beslissingen namens jou neemt als je dat zelf tijdelijk of blijvend niet meer kunt. Dat kan je partner zijn, een kind of een andere vertrouwenspersoon. Die persoon kan dan praktische zaken regelen.”

Het is niet niks om op dit soort momenten met iemand buiten je familie in gesprek te gaan. Miranda: “Het is noodzakelijk dat er niet alleen geluisterd wordt, maar ook echt gehoord wordt wat je zegt. Alles begint met persoonlijk contact en oprechte aandacht. Uiteindelijk is het van belang dat ons advies helder is en vooral past bij de persoon en de situatie.“

Miranda over het praktijkvoorbeeld: “In een bespreking over een levenstestament staan we stil bij iemands’ persoonlijke situatie. Heeft de cliënt een eigen woning, dan is het zaak om daar nu al bij stil te staan. In het levenstestament kun je bijvoorbeeld regelen dat de vertrouwenspersoon je huis mag verkopen.

Een misverstand is namelijk vaak, dat gedacht wordt dat de woning ook door de partner of een kind mag worden verkocht. Niets is minder waar. Het is belangrijk dat we de vraag stellen wat je in zo’n geval zou willen regelen. Er kan een moment komen, waarop je daar niet meer helder over na kunt denken. Wij vinden het belangrijk dat je een weloverwogen keuze kunt maken.”

Wat in gesprek gaan met dit kantoor oplevert? Dit zegt een cliënt: “Jullie stelden me allerlei vragen, ook waar ik zelf niet bij stil had gestaan: ‘heb je gedacht aan …?’. Ook het tekenen van de akte was leuk, dat was ik niet gewend. Jullie zijn het vlotste kantoor dat ik ken. De notaris bracht de akte luchtig, met de nodige humor, en maakte de aktetaal begrijpelijk. Ik heb met een gerust hart mijn handtekening gezet.”

Miranda en Saskia laten je graag zelf zien dat zij een echt ‘mensen-mens kantoor’ zijn.
Kom kennis maken en ervaren dat de ontmoeting -en niet het kennis delen- centraal staat!

Schootense Dreef 23B
5708 HZ Helmond
T: 0492 52 24 31
notaris@vbvnotarissen.nl
www.netwerknotarissen.nl


Dit nieuwsbericht is 435 keer bekeken

X
X