Nieuwjaarsreceptie Nei Skoen Helmond

Gepubliceerd op: 23 januari 2020 13:41
Gewijzigd op: 23 januari 2020 11:44

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Helmond: Stichting Nei Skoen uit Helmond heeft bijna drie jaar geleden een herstelcentrum geopend aan de Hoofdstraat in Mierlo Hout. Het initiatief, getiteld Recovery Learning Community, is geïnspireerd door voorbeelden uit Londen en Massachusetts. De kern is: mensen kunnen hier werken aan hun passie in een stigmavrije omgeving waar iedereen welkom is.

Kijkende naar het aantal mensen dat bij Nei Skoen binnen is geweest, kan er gesproken worden van een groot succes. In bijna drie jaar vonden duizenden mensen de weg naar Nei Skoen en een groot aantal vond hier een plek waar men zich veilig en gesteund voelt.

De gemeente Helmond draagt middels een subsidie bij aan het succes van Nei Skoen. Regelmatig wordt dan ook door Nei Skoen gerapporteerd wat er gebeurt, wat de ontwikkelingen zijn en hoeveel mensen er bij Nei Skoen binnen zijn geweest. Dit jaar is er voor gekozen om deze presentatie niet te doen in de gebruikelijke documenten, maar om op de nieuwjaarsreceptie, aan de gemeente en aan anderen, te laten zien wat Nei Skoen doet.

Wethouder Harrie van Dijk werd uitgenodigd om twee boekjes in ontvangst te nemen, boekjes die geschreven zijn door deelnemers van Nei Skoen. Het ene betreft een kinderboek (de Gouden Dromesdarisdrol) en het andere betreft een kookboek, met recepten van twee koks: Fatima die Bosnische gerechten maakt en Erik, die Brabantse gerechten maakt, vandaar de naam: BRA<>BOS Cookbook.

Naast de presentatie van deze boekjes (en het gezamenlijk zingen van het Dromedarisdrol lied) werden er workshops en presentatie verzorgd die de gemeente en andere aanwezigen een goede indruk gaven van de rijkdom en diversiteit aan activiteiten bij Nei Skoen. Activiteiten die altijd worden bedacht en opgezet door deelnemers. Nei Skoen is geen activiteitencentrum, maar een gemeenschap voor zelfhulp en ervaringsdeskundigheid: iedereen is deelnemer en iedereen kan met initiatieven komen.

Bij de koffie werd zelfgemaakt gebak gegeten en de bezoekers werden verrast op lekkere kroketten en soep. Nei Skoen en de gemeente gaan verder uitwerken hoe de rapportage aan de gemeente op deze ingeslagen weg wordt voorgezet: zien, proeven en ervaren in plaats van lezen.

Iedereen is van harte welkom Bij Nei Skoen om ook zelf te ervaren wat een fijne plek dit is.

Wethouder Harrie van Dijk (L)  en Dirk den Hollander. (Bron foto; Jan Dijstelbloem, www.jadijfoto.nl)


Dit nieuwsbericht is 253 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X