Nieuwjaarsconcert Helmond: € 36.600 voor acht Helmondse maatschappelijke doelen

Gepubliceerd op: 13 januari 2020 14:17

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, een initiatief van Rotaryclub Helmond, organiseerde in samenwerking met de gemeente Helmond, voor de 15e keer het nieuwjaarsconcert in het gebouw can het ROC Ter AA.

Wiener Melange, een projectensemble dat is samengesteld uit jonge topmusici, bracht een prachtig Weens programma onder leiding van dirigent Rolf Verbeek. Acht Helmondse maatschappelijke organisaties ontvingen na afloop van het Nieuwjaarsconcert Helmond ieder een cheque.

Stichting Meedoen Helmond richt zich primair op kwetsbare senioren met een smalle beurs en ontvangt € 6.500,00 waarmee zij ouderen die het niet breed hebben, kunnen laten deelnemen aan het verenigingsleven..

Participatiekoor Lambertus Concerten promoot klassieke muziek door middel van een breed scala aan activiteiten en gaat € 4.000,00 besteden aan een uitvoering van de Johannes Passion door een participatiekoor waarin mensen met dementie meezingen én  het educatieproject Kunst & Kids waarin aandacht wordt gegeven aan dementie.

Lang Leve Cultuur/Hart voor Ouderen is een samenwerkingsverband tussen culturele instellingen en zorg- en welzijnsinstellingen in Helmond. Zij werken samen om drempels weg te nemen zodat ouderen meer kunnen meedoen met cultuur. Voor het realiseren van negen huiskamerateliers in 2020 is nu € 4.500,00 beschikbaar.

Jibb+ en Healthy Sisters richten zich beide op voldoende beweging, gezonde voeding en een vitaal Helmond. Met de gift van € 5.600,00 willen zij samen met kinderen van het basisonderwijs gaan werken in het integratieproject Couscous en Kaas, waarbij er workshops over een gezonde leefstijl worden gegeven en dat wordt afgerond met een evenement “tafelen in de wijk”.

MOV Stiphout ondersteunt projecten die de levensomstandigheden verbeteren van mensen in Ghana, Kenia en Tanzania. De projecten richting zich op schoon water, goede sanitaire voorzieningen, onderwijs en gezondheidszorg. Zij gaan € 5.000,00 gebruiken om in 2020 een keuken te bouwen bij het St. Louis Educational complex in West-Ghana.

Stichting Obumu Nederland werkt met Stichting HelMondiaal en de Helmondse scholen aan mondiale bewustwording. In 2020 start de stichting een digitaal uitwisselingsprogramma waarbij leerlingen uit Helmond gaan corresponderen met leerlingen in Oeganda. Met de gift van € 5.000,00 wordt gezorgd dat de leerlingen in Oeganda kunnen beschikken over eenvoudige laptops om de communicatie met Helmond mogelijk te maken.

Het project Death Valley De Peel is een verzameling van 150 herdenkings- en bevrijdingsactiviteiten in De Peel in het kader van 75 jaar bevrijding. De gift van € 3.000,00 gaat naar de Werkgroep Herdenking Dubbelcrash 1945. De werkgroep heeft de situatie gereconstrueerd en vertaald naar een educatief programma en een herinneringsboek.

Als verrassing kreeg de Stichting Lucas Gassel een cheque van € 3.000,00. Dit geld gaan zij gebruiken voor het deelproject “De nieuwe Lucas Gassel” waarbij 3 dimensionale kijkkisten worden gemaakt. Het project wordt verbonden met  de stadswandeling van de heemkundekring en het Goeikes project.

In de “concertzaal’ / aula van het Helmondse ROC Ter AA traden ook Carlos Negrín López (tenor) en Mariana Pimenta (sopraan) op. Gezamenlijk voerden zij stukken uit van componisten als Strauss, Léhar en Brahms. Professionele, jeugdige dansparen van Dansschool Reniers zorgden voor een bijzondere sfeer en het Helmonds tintje.

In haar speech benadrukte burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel het maatschappelijk belang oog te hebben voor de minderbedeelden in onze samenleving. De maatschappelijke doelen van dit mooie Nieuwjaarsconcert dragen daar positief aan bij.

Gertjan Aarts, voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft (Rotaryclub Helmond) benoemde de doelstellingen van dit jaarlijkse Nieuwjaarsconcert, ‘the place to be’ in Helmond bij het begin van het nieuwe jaar. Het is belangrijk om lokale maatschappelijke en culturele doelen financieel te ondersteunen. Een mooi concert, ontmoetingen tussen ondernemers, bestuurders en maatschappelijke instanties, maar vooral de goede doelen, daar doen we het voor!

Foto's: organisatie

Dit nieuwsbericht is 262 keer bekeken

X
X