Nieuwjaarsconcert Helmond: € 36.000 voor acht Helmondse maatschappelijke en culturele doelen

Gepubliceerd op: 20 januari 2018 10:00
Gewijzigd op: 1 februari 2018 9:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Stichting Lambertus Concerten, Parkinsoncafé Helmond, Project Ready to Rock en Stichting Theo Driessen Instituut ontvingen zondagmiddag ieder een cheque van € 5.000,- na afloop van het Nieuwjaarsconcert Helmond.

Stichting Lief en Stichting Rimboband ontvingen beiden een cheque van € 3000,-.
Als verrassing kregen De Cacaofabriek en Stichting Duofietsen Helmond ieder een cheque van €5000,-.
Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, een initiatief van Rotaryclub Helmond, organiseerde in samenwerking met de gemeente Helmond, deze muzikale bijeenkomst voor de 13e keer.

In haar speech sprak burgemeester Elly Blanksma - van den Heuvel over het belang van de nuancering in het maatschappelijk debat. “Laten we uitgaan van een ‘grotere wij’ en een ‘kleinere ik’.
Hier op het ROC in Helmond geven studenten ook steeds meer blijk van een genuanceerde toekomstvisie, vanuit een kleurrijker denken. Laten wij dit als stad omarmen en ook in de praktijk brengen”.

Gertjan Aarts, voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft (Rotaryclub Helmond) benoemde de doelstellingen van dit bijzondere nieuwjaarsconcert. “De stad Helmond biedt jaarlijks een uniek concert aan, ‘the place to be’ in Helmond bij het begin van het nieuwe jaar.
Dit concert maakt ontmoetingen tussen ondernemers, bestuurders en maatschappelijke instanties mogelijk.

Lambertus Concerten is een podium, waar Helmondse vocale en instrumentele ensembles op het gebied van klassieke muziek een plek vinden. Parkinsoncafé Helmond biedt een ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun mantelzorgers en hun familieleden.

Project Ready to Rock is een muziekproject, waarbij kinderen uit aandachtswijken de kans krijgen om deel te nemen aan muziekeducatie en samenspel.

Stichting Lief ondersteunt mensen met een zeer klein budget en levert maatwerk met minima.
De Rimboband biedt mensen met een verstandelijke beperking een muzikale vrijetijdsbesteding.

Het Theo Driessen Instituut richt zich op het bevorderen en ondersteunen van de cultuur in Helmond in de ruimste zin van het woord, met de nadruk op de muziekcultuur.

De Cacaofabriek is hét cultureel centrum van Helmond en biedt plek aan exposities, filmzalen, een popmuziek-podium en aan creatieve bedrijven.

Duofietsen Helmond stelt ouderen en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking in staat om samen met een vrijwilliger te gaan fietsen op een zogenaamde duofiets.

Dit nieuwsbericht is 539 keer bekeken