Nieuwe seizoen kamermuziek met Nederlandse topmusici

Gepubliceerd op: 9 juni 2018 11:00
Gewijzigd op: 7 juni 2018 17:08

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Ook dit jaar is de Kamermuziekcyclus Theo Driessen er in geslaagd om nationaal en internationaal bekende en zeer professionele musici naar Helmond te halen voor het nieuwe seizoen kamermuziekconcerten.

Wij openen het seizoen op 4 november 2018 voor de vijfde met het Storioni Trio.
Uitgevoerd worden pianotrio's van Schubert, Mendelssohn, Fazil Say en van Smetana.

Vervolgens op 9 december 2018 met het meest toonaangevende pianotrio van de nieuwe generatie, het Busch Trio. Met piaonotrio's van Schubert , Beethoven en Dvorák.

Op 20 januari 2019 met violiste Lisa Jacobs en aan de piano Ksenia Kouzmenko.
Deze twee jonge dames hebben zich al op zeer jonge leeftijd aan de muziek overgeleverd en inmiddels concerteren zij op de nationale en internationale podia met orkesten en in diverse kamermuziekbezettingen. Uitgevoerd worden werken van Locatelli, Debussy, Prokofiev, Suk en Brahms. En tot slot op 17 februari 2019 de jonge veelbelovende pianist Camiel Boomsma, genomimeerd voor de Grachten-festval prijs 2018. Uigevoerd worden werken van Listz en Schubert

Dit jaar is er een extra concert geprogrammeerd op 23 september a.s. in samenwerking met de Lambertus Concerten, in het kader van hun 10-jarig bestaan, met Klaartje van Veldhoven, sopraan. Uitgevoerd worden de mooiste sopraan-aria's van J.S. Bach met een aantal instrumentale intermezzo's.

De zondagmiddagconcerten beginnen om 15.30 uur in het Theo Driessen Instituut, Willem Prinzenstraat 43 Helmond.
Informatie kunt u vinden op de website: http://www.kamermuziekcyclus-tdi.nl

Dit nieuwsbericht is 214 keer bekeken

X
X