Nieuwe reeks ‘Koffie met een Tablet’ in Helmond

Gepubliceerd op: 25 november 2022 12:10

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND

In november start de Bibliotheek Helmond-Peel met een nieuwe reeks ‘Koffie met een Tablet’. Deze bijeenkomsten zijn gratis en speciaal voor de wat oudere inwoners van Helmond die graag een digitale ervaring rijker worden. We bespreken digitale onderwerpen waar je iedereen dagelijks over hoort, zoals WhatsApp, Apps, DigiD, online boodschappen doen en nog veel meer. In gezelschap én met een kop koffie.

Thema november-december: DigiD
In november en december staan de bijeenkomsten in het teken van ‘DigiD’. Hoe kun je zaken met de overheid snel en makkelijk via het internet regelen? Vaak heb je hiervoor een DigiD nodig, maar wat is dit eigenlijk? Met een DigiD kun je aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven of huurtoeslag aanvragen bij de gemeente. Allemaal zaken die je via internet regelt. Maar dit kan best lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer.
Tijdens deze gezellige bijeenkomst bekijken we samen wat DigiD is en hoe je hiermee zaken online kunt regelen via je tablet of mobiele telefoon. We gaan ook kijken naar de DigiD-app en wat nu de veelgevraagde tweestapsverificatie is. De uitleg wordt op begrijpelijke wijze gegeven door een medewerker van Bibliotheek Helmond.

Locaties
Wil je graag meedoen? Je kunt gratis deelnemen op de volgende data en locaties:
De Geseldonk, dinsdag 29 november van 14.00 tot 16.00 uur
De Brem, donderdag 8 december van 14.00 tot 16.00 uur
Bibliotheek Helmond, donderdag 15 december van 14.00 tot 16.00 uur
Kies een datum die jou het beste uitkomt.

Aanmelden kan via onze website
www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet of telefonisch via de bibliotheek (0492 - 522 220) of via het secretariaat van KBO Kring Helmond (06 - 22 61 61 34).

Koffie met een tablet
Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen KBO Kring Helmond, gemeente Helmond, de afdeling Zorg & Welzijn van het ROC Ter AA en de Bibliotheek Helmond-Peel.
De bijeenkomsten zijn geschikt voor mensen die al een smartphone of tablet hebben, maar ook voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen zien hoe het werkt.


Dit nieuwsbericht is 49 keer bekeken

X
X