Nieuwe murals onder Kasteelpoort

Gepubliceerd op: 26 mei 2023 9:55

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Door: Henk van Dijk

De laatste weken zijn een aantal jonge kunstenaars van het collectief de Strakke Hand bezig geweest om compleet nieuwe murals aan te brengen op de zes boogmuren onder de Kasteelpoort.

Museum-verlengstuk

Dat het echte meesterkunstschilders zijn, deze mannen en vrouwen van de Strakke Hand, laat het resultaat zien dat er nu op de muren is aangebracht. Het is een diversiteit van  schilderstukken van hoge kwaliteit, die te aanschouwen zijn onder deze monumentale Kasteelpoort. Door het aanbrengen van deze mooie kunstwerken, is er een verlengstuk van het Museum ontstaan, dat voor eenieder die er onderdoor loopt direct te aanschouwen is.

Uit heel Nederland

Het collectief van de Strakke Hand bestaat uit kunstschilders uit heel Nederland. Hun doel is om overal waar dat mogelijk is, muurschilderingen te maken in of op openbare ruimten. Zij maken hierbij zelf het onderwerp of het wordt in samenspraak met de opdrachtgever opgezet. Zij zijn het ook geweest, die van het Vlisco-kantoorgebouw een echt in het oog springend kunstwerk hebben gemaakt. Van deze kunstenaars maakt de stichting Carat nu dan ook dankbaar gebruik, om de stad verder te verfraaien met deze murals. Zij hebben bovendien een long- en shortlist van muren binnen de stad, waarop nog mooie murals kunnen worden aangebracht, voor verdere stadsverfraaiing. Deze murals onder de Kasteelpoort zijn het zesde in de reeks en zullen voorlopig ook laatste mural-kunstwerken zijn. Het is bekend dat de Stichting Carat in Helmond zich al jaren inzet om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. In juni komt er nog een officieel moment, vertelde Guus van Oorschot, voorzitter van de Stichting Carat.


Dit nieuwsbericht is 55 keer bekeken