Nieuwe locatie voor stichting Leergeld

Gepubliceerd op: 9 februari 2018 12:00
Gewijzigd op: 8 februari 2018 14:00

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Na vele jaren gewerkt te hebben vanuit ons kantoor aan de Braakse Bosdijk 2 in Helmond, willen wij iedereen laten weten dat wij gaan verhuizen. Vanaf maandag 26 februari ben je welkom op de Wethouder Ebbenlaan 166 in Helmond.


Bij een nieuw kantoor horen ook nieuwe openingstijden, dus wij zijn vanaf die datum op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 uur tot 11.30 uur open. Op dinsdag en vrijdag zijn wij gesloten evenals tijdens schoolvakanties.
Uiteraard zijn wij tijdens onze openingstijden telefonisch te bereiken en/of per mail.
Leergeld Helmond zet zich in voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen,
die vanwege gebrek daaraan niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.
Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van stichting Leergeld Helmond indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar besteedbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt.


Ouders kunnen bij ons terecht voor een vergoeding voor een fiets, computer of schoolreisje maar ook een aanvraag voor een vergoeding voor de contributie voor een sportclub, scouting of muziekles kun je bij ons indienen.
Voor de vergoeding van sport of cultuur werken wij sinds kort samen met het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds.


Daarnaast werken wij samen met verschillende stichtingen/fondsen, zoals Stichting Speel je mee, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp en hebben wij afspraken over de vergoeding van leermiddelen met verschillende scholen in en om Helmond. Kortom, we proberen op zoveel mogelijk vlakken ondersteuning te bieden aan gezinnen uit Helmond. In 2017 hebben wij met deze werkwijze 1558 kinderen weten te bereiken. Wij weten echter dat er meer kinderen in Helmond in aanmerking komen, dus twijfel je of je in aanmerking komt? Neem gerust contact op.

Tel: 0492-522828
Leergeld.helmond@planet.nl

Dit nieuwsbericht is 408 keer bekeken

X
X