Nieuwe kleding voor ambulancezorgverleners: zelfde vak, nieuw pak

Nieuwe kleding voor ambulancezorgverleners modern representatief herkenbaar
Gepubliceerd op: 3 augustus 2021 15:31

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Herkenbaar
De oude ambulancekledinglijn was ruim 15 jaar oud en heeft ingeboet aan herkenbaarheid. Diverse andere sectoren, zoals bijvoorbeeld EHBO-ers en repatriëringsmedewerkers, dragen kleding die veel lijkt op de oude geel met blauw/groene pakken. Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent. 

Modern en representatief 
De oude pakken voldeden bovendien niet meer aan de huidige tijd, ook niet op de manier waarop ze werden gemaakt. Het katoen is vervangen door stoffen die minder milieubelastend zijn. Meer gedekte kleuren zijn in de plaats gekomen van het fluorescerende geel en blauw van het oude uniform.

De kleding is strakker van snit en er is nu ook een aparte ‘dameslijn’. Het kledingpakket is gebaseerd op hoofdzakelijk gebruik binnenshuis. Want in verhouding werken ambulancemensen vaker bij mensen thuis dan op straat, om patiënten vervolgens naar het ziekenhuis te brengen. Daarom is de kleding comfortabel en goed draagbaar geworden met minder reflectiestrepen. Voor het werken buiten op straat hebben de ambulanceprofessionals een reflecterend veiligheidsvest om over het uniform aan te trekken. 

Exclusief
Het ontwerp en gebruik van de kleuren is gedeponeerd. Ook het gebruikte embleem ‘Star of Life’, het blauwe symbool voor dringende medische hulpverlening op het uniform, is exclusief voor de ambulancezorg beschikbaar om de identiteit te waarborgen. Wim en Harriët: “We waren echt toe aan nieuwe kleding. We dragen ons pak met trots; het is mooi, functioneel en het zit nog comfortabel ook.”

Foto: Ambulanceprofessionals Martijn, Harriët, Wim, Lars, Jasper en Linda showen trots hun nieuwe outfit | F Charlotte Grips


Dit nieuwsbericht is 439 keer bekeken

X
X