Nieuwe foto’s in galerieën Centrum Helmond

Gepubliceerd op: 13 oktober 2022 16:36

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND

De stichting Openlucht Galeries Helmond beheert alle vitrines in het Centrum die bijdragen aan de verlevendiging aldaar. Zo hangen in de Kamstraat al onze (voormalige) topsporters, samen met de serie Markante Helmonders. En ook onder de luchtbrug achter de Smalle Haven en aan weerszijden van het kanaal hangen veel vitrines met weer andere exposities. Binnenkort verandert het nodige in de exposities, waardoor het interessant is er nieuwe blikken op te werpen.

Uitbreiding galerie topsporters
Op zaterdagmiddag 15 oktober (14.00 uur) vindt in de Kamstraat eerst uitbreiding plaats van de galerie met topsporters. Het gaat om Helmondse topsporters met een internationale sportcarrière, waar beide intussen definitief een punt achter gezet hebben. Het betreft hockeyer Bob de Voogd en rolstoelatleet Amy Siemons.

Ludieke nieuwe expositie, ‘De Onderstroom’
In het viaduct onder de luchtbrug tussen Smalle Haven en het kasteel hangen 17 vitrines waarin wisselende exposities te zien zijn. Tot voor kort hingen hier 2 series bijzondere vrijwilligers onder het motto ‘Mensen maken Helmond’, georganiseerd door de LEVgroep.
Op zaterdagmiddag 15 oktober (14.30 uur) wordt hier een nieuwe expositie onthuld. Het betreft een project van de Helmondse kunstenaars Peter Vermeulen en Paul de Maat.
Op verschillende bijzondere plekken in Helmond zetten zij iets ludieks in scene en die scene werd op een foto vastgelegd. Startpunt is steeds het Helmondse landschap en dat levert interessante zoekplaatjes op. Het ziet er tragikomisch en surrealistisch uit, wel geënt op onze sociaal maatschappelijke realiteit. Op elk van de 33 foto’s is de wisselwerking te zien tussen die aparte plek in Helmond en het absurdistische theater met Paul in de hoofdrol.

De Markante Helmonders
verhuizen naar andere locatie
De expositie Topsporters in de Kamstraat wordt zo nu en dan uitgebreid. En omdat we deze expositie vast aan de Kamstraat willen blijven verbinden, kwamen we in de knel met de Markante Helmonders. Vandaar dat is besloten om deze te verhuizen naar een andere locatie, namelijk onder de luchtbrug aan weerszijde van het kanaal. Dat is hun nieuwe plek binnenkort. En in de vrijkomende vitrines in de Kamstraat komen wisselende exposities.

Uitbreiding met nieuwe Markante Helmonder
Vanaf 15 oktober is de serie Markante Helmonders uitgebreid met Jan van de Meulenhof. Velen zullen zich Jan nog kunnen herinneren als de nooit aflatende volksvertegenwoordiger in de Helmondse gemeenteraad (voor de CPN) en de belangenbehartiger van mensen die het moeilijk hadden. Hij deelt de vitrine met Jan Bungeners.


Dit nieuwsbericht is 141 keer bekeken