Nieuwe fiets voor Stichting Duofietsen, aangeboden door Lions Club

Nieuwe fiets voor Stichting Duofietsen aangeboden door Lions Club
Gepubliceerd op: 4 juni 2021 9:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Heuglijk nieuws! Lionsclub Gewest Helmond heeft een bedrag van € 5.500 geschonken aan Stichting Duofietsen Helmond, waarvan zij een mooie duofiets hebben gekocht. Nu kunnen er nog meer mensen een prachtige fietstocht maken met de stichting.

De Lionsclub en Stichting Duofietsen hebben veel raakvlakken. Zij willen iets betekenen op maatschappelijk en sociaal vlak, voor de medemens voor wie het allemaal net iets even minder makkelijk gaat. De heer Van der Avoort, van de Lionsclub Gewest Helmond, licht toe: “Wij zoeken altijd naar een doel dat aanspreekt, lokaal is en relevant voor de doelgroep. Wij willen namelijk mensen die het minder goed hebben, een hart onder de riem steken. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook ‘Help Us Aut’, voor mensen met autisme, gesteund met een jaarlijks uitje. Of het Jan Vissermuseum, Stichting Leergeld… Er zijn zoveel mooie doelen op te noemen.”

De Lionsclub organiseert allerlei acties om geld en/of goederen bij elkaar te sparen om te kunnen doneren. Bijvoorbeeld met Douwe Egberts-punten, waar later ontelbaar veel pakken koffie voor opgehaald konden worden. Of er worden speciale wijnen verkocht, een cabrio/oldtimerrit gereden, de creativiteit binnen de club is groot. Nu was het de beurt aan Stichting Duofietsen om een mooie donatie te mogen ontvangen.

“Met de stichting zorgen wij ervoor dat mensen die, om wat voor reden dan ook, niet meer zelfstandig kunnen fietsen, toch een mooie fietstocht kunnen maken”, lichten vrijwilligers en toch ook wel kartrekkers Flip van Meggelen en Hans Jussen toe. “Met een duofiets maakt een vrijwilliger samen met een gast een ritje van ongeveer 20 kilometer, met halverwege een tussenstop voor een lekker kopje koffie. We rijden zoveel mogelijk door het groen. En het is toch zo’n dankbaar werk”, vertelt het tweetal vol passie. “We fietsen veelal in de middag. We hebben het ook wel in de ochtend geprobeerd, maar dat bleek later niet echt werkbaar, omdat vele gasten afhankelijk zijn van thuishulp die dan toch vaak pas na 10 uur klaar was. Daarom fietsen we nu meestal ’s middags”, vertelt Flip. “Onderweg zorgen we goed voor onze gasten. Op warme dagen zorgen we voor extra water onderweg, bij regen zorgen we voor de juiste bescherming en ook op koude dagen zorgen we voor een deken of beenwarmers of iets dergelijks. We willen dat de mensen optimaal kunnen genieten”, zegt hij enthousiast.

Hans vult hem aan: “En genieten doen ze zeker. Je merkt de blijdschap bij de mensen. Dat fietsen betekent echt heel veel voor ze. Daar geniet ik van. Het is zo mooi! Zo heb ik wel eens een man die lijdt aan dementie in de fiets, die vertelt 100 keer hetzelfde, maar je ziet hem tijdens de rit gewoon opbloeien. Dan gooit hij zijn armen in de lucht en roept: ‘Jonge, wa zen wai toch gezegend da wai lekker in da zonneke buiten in de natuur mogen fietsen!’. Dat is toch geweldig”, vertelt Hans met een lach op zijn gezicht. Achter de schermen komt er nog een hoop geregel bij kijken, denk aan planningen maken, de fietsen stallen, onderhoud, fondsenwerving, vrijwilligers zoeken etc. De heer Van der Avoort onderschrijft dit: “Er komt zoveel meer bij kijken dan wat de leek kan inschatten.”

Stichting Duofietsen Helmond is ontzettend blij met de donatie. “Zo kunnen we nog meer gasten een ontspannen fietsmiddag bezorgen, daar doen we het toch voor. We hebben nu 10 fietsen, plus een riksja en een rolstoelfiets, waar je dus een rolstoel aan kunt bevestigen. We bieden onze diensten overigens ook aan aan privépersonen”, besluit Hans. “Ook voor hen kunnen wij een onbezorgd uitje verzorgen.”

Stichting Duofietsen Helmond is de Lionsclub Gewest Helmond ontzettend dankbaar voor deze gulle gift. Zij zullen de fiets uit naam van de Lionsclub (inclusief vlaggetje!) gebruiken om ‘goed te doen voor het Helmondse’.

Foto: De heer Van der Avoort van de Lionsclub Gewest Helmond overhandigt de cheque aan Hans en Flip van Stichting Duofietsen Helmond | F Wendy Lodewijk


Dit nieuwsbericht is 102 keer bekeken

X
X