Nieuwe AED voor speeltuin ‘Helmond-West’

Nieuwe AED voor speeltuin ‘Helmond-West’
Gepubliceerd op: 27 augustus 2021 9:23

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

HELMOND-WEST Sinds anderhalf-twee jaar hangt aan het hekwerk van speeltuin ‘Helmond-West’ een AED. De speeltuin vond het een goed idee om op die manier ook bij te dragen aan de veiligheid van de mensen in de buurt. Bovendien wordt daarmee wellicht weer een gat gevuld in de dichtheid van het netwerk van AED’s.

JIBB+ nam het initiatief en schafte een AED aan die aan de speeltuin werd geschonken. Afgelopen week werden vrijwilligers van de speeltuin door een buurtbewoner attent gemaakt op het feit dat de AED die buiten de poort aan het hekwerk hing, verdwenen was.

Nader onderzoek maakte duidelijk dat het apparaat met bruut geweld van het hek gerukt was. En dat de AED meegenomen was. Daags daarna werd er contact opgenomen door Bart de Visser van de firma AED-partners. Hij stelde namens het bedrijf gratis een nieuwe AED beschikbaar. AED-partners streeft ernaar binnen Nederland een netwerk van AED’s te hebben dat burgers in staat stelt om binnen 6 minuten na een melding bij een AED te kunnen zijn. Tijd is namelijk van cruciaal belang bij een hartstilstand.

Uiteraard zijn we als speeltuin heel blij met het beschikbaar gestelde apparaat. Hierdoor kunnen in de nabijheid van de speeltuin mogelijk levens gered worden. De nieuwe AED is inmiddels alweer door de vrijwilligers opgehangen, zodat deze weer beschikbaar is.

Nieuwe AED voor speeltuin ‘Helmond-West’

Dit nieuwsbericht is 313 keer bekeken

X
X