Nieuw Senzer-pand Zandstraat 41 feestelijk geopend

Nieuw Senzer-pand Zandstraat 41 feestelijk geopend
Gepubliceerd op: 6 oktober 2022 10:27

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Suytkade, Voorpagina

SUYTKADE | Afgelopen weekend heeft Senzer een nieuw gebouw aan de Zandstraat in Helmond officieel in gebruik genomen. De Astense wethouder Janine Spoor, tevens vice-voorzitter van Senzer, verzorgde vrijdag de feestelijke opening onder het oog van ruim honderd relaties en werknemers.

Zaterdag was er een open dag waarin Senzer-medewerkers en hun naasten het splinternieuwe onderkomen konden bekijken. Ook in dit pand biedt Senzer toekomst in werk, in dit geval in het vakgebied groen. Een centrale locatie, waar mensen zonder baan of met een arbeidsbeperking uit de regio Helmond - De Peel kennis opdoen en vaardigheden leren in het groenonderhoud. Gelegen naast het hoofdgebouw van Senzer is dit een mooie nieuwe broedplaats voor talent met groene vingers.

Vanuit de basiskennis en -vaardigheden die mensen hier meekrijgen gaan zij, veelal begeleid door professionals van Senzer, aan de slag in de openbare ruimte van Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Vaak is dit een springplank voor een baan bij een groenaannemer in onze regio. Sociaal domein, openbare ruimte en arbeidsmarkt gaan zo hand in hand. Een mooie win-win situatie. 

Nieuwbouw op centrale plek
Vanuit de Zandstraat worden ook alle werkzaamheden aangestuurd van de groenprojecten die Senzer voor opdrachtgevers uitvoert. Er is voor nieuwbouw op een goed bereikbare plek gekozen, zodat Senzer een onderkomen heeft waar het de komende jaren mee vooruit kan.

Daarbij ligt het nieuwe gebouw vlak bij de hoofdlocatie van Senzer, wat organisatorische en logistieke voordelen biedt. Bij het ontwerp en de bouw van het pand is rekening gehouden met alle moderne eisen en zijn alle voorzieningen zo duurzaam mogelijk ingericht. Senzer huurt het pand voor een periode van minimaal 10 jaar. Hiermee komt er een einde aan het verblijf van de afdeling Groenprojecten aan de Stepekolk-Oost.

Foto: V.l.n.r.: Janine Spoor (vice-voorzitter Senzer), Paul Verbakel (directeur Senzer) en Marion van Limpt (algemeen directeur Senzer) verklaren het pand aan de Zandstraat 41 officieel voor geopend. F | Senzer.


Dit nieuwsbericht is 120 keer bekeken

X
X