Nieuw in Helmond-West: kindcentrum Westwijzer

Nieuw in Helmond-West: kindcentrum Westwijzer
Gepubliceerd op: 23 april 2021 10:00
Gewijzigd op: 22 april 2021 9:39

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

HELMOND-WEST Afgelopen week werd in Helmond-West een fraai nieuw bord onthuld. Kinderopvang en onderwijs gaan hier voortaan samen verder als Kindcentrum Westwijzer: “Een veilige plek waar we iedereen uitdagen om zich optimaal te ontwikkelen op een passend niveau.” Bij Kindcentrum Westwijzer kunnen kinderen van 0-13 jaar terecht voor dagopvang, peuterwerk, onderwijs en buitenschoolse opvang.

Samen doen
Kindcentrum Westwijzer is een samenwerking tussen Korein (kinder-opvang) en Qliq. Primair (onderwijs). Het kindcentrum is gehuisvest in het wijkhuis aan de Cortenbachstraat; een gebouw dat meteen opvalt als je door de wijk loopt. Het wijkhuis is een prachtig initiatief van bewoners en organisaties die op allerlei manieren betrokken zijn bij de wijk. Er is een gemeenschappelijk doel: samen doen. Twee peuters van de peuterspeelzaal en een leerling van groep 8 onthulden daarom ook samen het bord van het nieuwe kindcentrum.

Doorgaande lijn voor kinderen
Samen doen is ook de rode draad in de samenwerking tussen de basisschool en de kinderopvang. Want de ontwikkeling van kinderen begint niet bij 4 jaar, deze start eigenlijk al voordat het kind geboren is. Het laatste jaar zochten Qliq Primair en Korein elkaar steeds intensiever op. Na een fase van kennismaken ontstond de behoefte om met name op pedagogisch vlak een doorgaande lijn voor kinderen te creëren.

Hoe mooi is het als je samen dezelfde boodschap afgeeft aan het kind! Zo ontstond het idee om samen verder te gaan als Kindcentrum Westwijzer.

Meer weten? Kijk op: www.westwijzerhelmond.nl


Dit nieuwsbericht is 264 keer bekeken

X
X