Nieuw in de regio: EnergieHuis Slim Wonen

EnergieHuis
Gepubliceerd op: 14 mei 2021 12:00
Gewijzigd op: 14 mei 2021 11:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND EnergieHuis Slim Wonen is een nieuw Serviceloket voor en door bewoners. Het doel is om bewoners en huiseigenaren te helpen met slim energie besparen en gratis voorlichting. Bewoners kunnen op de nieuwe website deskundige en onafhankelijke informatie krijgen om je woning te verduurzamen. EnergieHuis Slim Wonen is een nieuwe samenwerking van 8 gemeenten: Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren. Het initiatief is een voortzetting van de Stichting Energiehuis Helmond en het Energieloket Zuidoost Brabant.

Slimme bewoners website
Met de nieuwe praktische website EnergieHuisSlimWonen.nl  kunnen bewoners ‘Slim starten' met diverse ‘zelftests’. Denk bijvoorbeeld aan een gratis ‘woning Quickscan’ die je woning een score toekent op bespaar maatregelen. En met ‘Jouw routeplanner' kun je ‘Slim verder’ met directe bespaarmaatregelen, opwekken van duurzame energie en subsidiemogelijkheden.

Gratis Serviceloket, voorlichting en webinars
EnergieHuis Slim Wonen organiseert gratis thema-bijeenkomsten over Slim Isoleren, Zonnepanelen, Warmtepompen en workshops over de Woning Quickscan en hoe je Energiecoach wordt. Bewoners kunnen een afspraak maken met een Energiecoach voor gratis persoonlijke voorlichting over bespaarmogelijkheden of opwekken van duurzame energie (in verband met corona voorlopig digitaal).
Het nieuwe Serviceloket is ook telefonisch en per email bereikbaar voor korte vragen van bewoners en huiseigenaren. Kijk op de website bij ‘Contact' voor de (telefonische) opening- en bezoekerstijden of vul het contactformulier in.

Showroom- en bezoekerscentra
Naast de praktische website kunnen bewoners het uitgebreide showroom-informatiecentrum van het EnergieHuis in Helmond bezoeken. Hier kun je alle duurzame bespaarmaatregelen bekijken en nieuwe ontwikkelingen zien en ervaren. Of stel je vragen aan de deskundige voorlichters. Ook kun je terecht bij Demonstratiewoning in Someren of Energyport Peelland in Deurne.

Lokale initiatieven en collectieve acties
Op de website ontdek je via 'Jouw gemeente’of ‘In mijn buurt’ welke lokale bewonersinitiatieven helpen met energie besparen of zelf duurzaam opwekken. Ook lokale collectieve inkoopacties en activiteiten van lokale energiecoöperaties vind je hier.
Ga via Jouw gemeente naar de lokale initiatieven en collectieve acties in Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren.


Dit nieuwsbericht is 828 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X