Nieuw Helmonds museum heet Loods20

Gepubliceerd op: 7 februari 2020 10:52
Gewijzigd op: 7 februari 2020 11:42

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De naam van het nieuwe Helmondse museum is bekend. De oude Van Gend en Loos hal, die vanaf de zomer onderdak biedt aan het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum, draagt de naam Loods20. Dat werd donderdagmiddag 6 februari bekendgemaakt door wethouder Antoinette Maas. De naam is door de besturen van beide musea gekozen naar aanleiding van een namenwedstrijd. Beide prijswinnaars ontvingen op 6 februari hun prijs: een jaar lang gratis toegang tot beide musea, inclusief twee draaiorgelconcerten.

Maar liefst 130 Helmonders lieten hun creativiteit de afgelopen maanden de vrije loop en dachten mee over een naam voor het nieuwe museum. Uit de 160 voorgestelde namen, werd uiteindelijk de naam Loods20 gekozen. De naam is een samenvoeging van twee inzendingen, namelijk: Perron 20 en Loods 0492. De twee winnaars winnen een jaar lang toegang tot zowel het EDAH-Museum als het Draaiorgelmuseum.

Opening in de zomer

Als alles volgens planning verloopt, zullen de twee musea in september hun intrek nemen in het pand. Tot die tijd wordt er hard gewerkt in en aan het nieuwe onderkomen. Zo worden er de komende tijd een aantal creatieve bureaus benaderd om na te denken over een logo dat past bij de naam van het museum. Later volgt onder andere een website.

Tekst en foto; Koen Chatrou, Textvast


Dit nieuwsbericht is 142 keer bekeken

X
X