Nederlands Kampioen 2023: Roel Dankers

Gepubliceerd op: 28 april 2023 11:32

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Zaterdag vond het NK heren in Waalwijk plaats, de individuele meerkamp.
Nick van Heugten (junior-1) startte zijn wedstrijd op rek en eindigde uiteindelijk op een keurige 18e plaats. Simon Beerens, sinds deze maand trainend bij HT'35, kwam vandaag nog uit voor zijn vorige club, een derde plaats voor hem!


De junioren-2 startten op vloer. Roel Dankers zette direct het hoogste cijfer van de wedstrijd neer en liet zijn goede vorm van de laatste weken ook deze gehele wedstrijd zien. Met nagenoeg alle scores in de top-3 wist hij met een verschil van 2 punten op de nummer twee, het GOUD te behalen: Nederlands Kampioen 2023! Sem Holtackers turnde een stabiele wedstrijd en eindigde als 20e, Philip van Bommel werd 24e en Wassim Toub raakte helaas geblesseerd waardoor hij geen sprong turnde en zijn meerkamp aangepast moet afmaken. Een 30e plaats voor hem.

Resultaten toestelfinales:

Nick van Heugten, ringen: ZILVER

Roel Dankers, vloer:  5e / voltige: BRONS / ringen: BRONS / sprong: 6e / rek: 6e
Wassim Toub, sprong: ZILVER
Sem Holtackers, ringen: GOUD

Ondertussen turnden de dames het NK in Alkmaar. Bij de senioren divisie 2 kwamen Tessa van de Kerkhof en Toulaye Vereijken in actie. Gestart werd op balk, een sterke start van Tessa met de vierde hoogste score van de wedstrijd. Uiteindelijk wordt het een 6e plaats in de meerkamp. Toulaye turnde eveneens een stabiele wedstrijd en eindigt keurig als 12e.

In de categorie senioren divisie 1 drie turnsters. In een sterk deelnemersveld wisten zij zich goed staande te houden. Eerstejaars Sara Kloor behaalde met een totaal van 46,367 zelfs de zevende plaats. Fenna Vestjens en Laura Kloor mochten last minute alsnog deelnemen. Een goede 17e resp. 27e plaats voor hen.

Toestelfinales:

Tessa van de Kerkhof, sprong: 5e

Volledige uitslagen staan op www.ht35.nl.


Dit nieuwsbericht is 146 keer bekeken