Nationaal Schoolontbijt viert 16e editie ook in Helmond

Gepubliceerd op: 31 oktober 2018 15:00
Gewijzigd op: 31 oktober 2018 13:28

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Helmond: Ook dit jaar gaan een half miljoen kinderen gezond en gezellig ontbijten op basisscholen in het hele land. Zo ervaren ze hoe leuk en belangrijk het is om de dag gezond te starten. Met speciaal lesmateriaal leren ze er alles over. En in zo’n 275 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. De leerlingen krijgen via hun bakker of supermarkt uit de buurt een gezond en gevarieerd ontbijtpakket. Deze 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt, van 5 tot en met 9 november, draagt het thema ‘Een feestje voor iedereen!’

Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt is verder uitgebreid. Het bestaat uit volkorenbrood, volkoren- en tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, aardbeienjam, 30+ kaas, fruit- en groentespread, halfvolle yoghurt, cruesli, honing, halfvolle melk en vruchtenthee. Voor kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket. De kinderen vinden ook vrolijke placemats en een leuk doeboekje voor thuis in het pakket. Het boekje staat vol met spelletjes, tips, weetjes en recepten voor gezonde traktaties: zoete en hartige broodlolly’s. Compleet met grappige stickers om de gezonde lolly’s extra persoonlijk en feestelijk te maken.

Ambassadeur van Gezonde School

In de ontbijtweek leren kinderen alles over een gezonde start van de dag. Bijvoorbeeld met animatiefilmpjes en met de Ontbijtmeter. Daarmee ontdekken scholieren hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. De aandacht voor een gezond ontbijt blijft belangrijk. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. Bovendien is het natuurlijk heel gezellig om samen te ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt laat dat van 5 tot en met 9 november weer aan heel Nederland zien en heeft daarbij de steun van maatschappelijke organisaties.

In Helmond wordt er ook deelgenomen aan de ontbijtweek. De volgende scholen doen mee:

Dinsdag 06 november

Zuiderbos Helmond
R.K. Stichting De Goede Herder
Montessorischool Helmond

Woensdag 07 november

kc Mozaiek

Donderdag 08 november

Westwijzer
Obs ‘t Hout

Vrijdag 09 november

De Hilt
SBO de Toermalijn
Openbaar Kindcentrum De Lindt
Bassischool De Korenaar


Dit nieuwsbericht is 241 keer bekeken

X
X