Najaarsactie Sam’s Kledingactie bestemd voor Jemen

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019 19:57
Gewijzigd op: 3 oktober 2019 15:58

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Stiphout en warande, Voorpagina

Stiphout: Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor humanitaire hulp aan Jemen.

Actiedag in Helmond-Stipthout

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Op zaterdag 5 oktober a.s. kunt u in Helmond-Stiphout kleding en schoenen inleveren bij de Luciakerk aan de Hoofdstraat 157 en bij de Trudokerk aan de Dorpsstraat 34. De vrijwilligers zijn hier dan van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.

Grootste humanitaire ramp

Sinds het begin van het conflict in 2015 in Jemen blijft de humanitaire crisis verergeren.  Jemenis worden geconfronteerd met meerdere crises, waaronder gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten. Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld.  Ongeveer 80% van de bevolking - 24,1 miljoen mensen - heeft behoefte aan humanitaire hulp, waaronder 14,3 miljoen mensen die in levensgevaar zijn. Sinds juni 2018 is dit aantal mensen gestegen met drie miljoen. Kwetsbare bevolkingsgroepen in 230 van de 333 districten zijn blootgesteld aan hongersnood. Hier is noodhulp nodig om een grote dreigende catastrofe te voorkomen.

Projecten

Voor meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd kunt u terecht op www.samskledingactie.nl


Dit nieuwsbericht is 157 keer bekeken

X
X