Nacht van Cultuur

Gepubliceerd op: 13 september 2018 12:00
Gewijzigd op: 12 september 2018 13:47

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Centrum en binnenstad, Voorpagina,

Helmond: Culturele instellingen in Helmond nodigen iedereen uit voor een nachtelijk avontuur op zaterdag 6 oktober in Het Speelhuis, Museum Helmond, De Cacaofabriek, Bibliotheek Helmond- Peel en Kunstkwartier organiseren samen, voor de derde keer, de Nacht van Cultuur in Helmond.

Op zaterdag 6 oktober van 19.00 tot 00.00 uur vindt een spiksplinternieuwe editie van het jaarlijks terugkerend evenement ‘Nacht van Cultuur’ plaats in Helmond. De bezoekers proeven, soms letterlijk, van alles op het gebied van kunst en cultuur op één gastlocatie. Beleef dit keer meer dan 30 acts in het geheel vernieuwde Het Speelhuis. Lekker laagdrempelig én met kwaliteit. Dát is de Nacht van Cultuur. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en interessant voor alle leeftijden.

Eigenzinnig

Tijdens de Nacht van Cultuur slaan de vijf culturele instellingen van Helmond de handen ineen en komen met een prachtig leuk, uitdagend, kunstzinnig en lekker programma. Theater, muziek, food, dans, literatuur én de Helmondse eigenzinnigheid: ervaar wat er op cultureel gebied mogelijk is in Helmond.

Een tipje van de sluier: kom luisteren naar de (theater)concerten van Zoutmus of Axley, proef wat Helmonders aten vanaf de middeleeuwen tot nu in de ‘Food Market’, of test je kennis over cultuur in de ‘knotsgekke kunstquiz’. Kinderen kunnen zich uitleven tijdens de kunstzinnige workshops ‘pop art’ of ‘linnen tassen versieren’. Of laten zich versieren met literaire tattoos. Ook kunnen zij ademloos wegdromen bij de sprookjes en verhalen van Jacques Vriends of Anja Vereijken. En ben je al nieuwsgierig geworden naar de naam van de bekende Helmondse artiest die voor het eerst met zijn nieuwe programma in Helmond te zien zal zijn? Het volledige programma wordt 24 september bekend gemaakt.

#nachtvancultuur

Houd de website www.theaterspeelhuis.nl in de gaten voor de bekendmaking van het programma. Meld je ook aan voor het evenement op facebook: ‘Nacht van Cultuur 2018’. Of gebruik #nachtvancultuur voor meer informatie via Twitter.


Dit nieuwsbericht is 364 keer bekeken

X
X