Na maanden binnen/thuis zitten eindelijk weer in beweging komen

Ronin-Togarashi
Gepubliceerd op: 5 maart 2021 9:42

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Suytkade, Voorpagina

HELMOND In ieder geval één van de versoepelingen in verband met de huidige coronamaatregelen is door Ronin-Togarashi met gejuich ontvangen. Vanaf 4 maart is de krijgskunstschool, gevestigd in de spiegelzaal van het Fletcher Welness Hotel in Helmond, weer geopend. 

Zij het dat de lessen gegeven worden in de buitenlucht en tot de leeftijd van 27 jaar. De dojo van sensei Hans Spaan is dus niet helemaal open, maar het begin is weer gemaakt. 

Hans reageert op dit goede nieuws: “Het mooie weer komt eraan en we gaan tijdelijk overdekt (maar buiten) aan de slag met jiu jitsu, met alle voorzieningen en maatregelen die nodig zijn om veilig te trainen. Natuurlijk hopen we snel dat de hele vereniging weer kan trainen en we ook de andere disciplines zoals iaido, jodo en taichi kunnen opstarten.” 

Met deze eerste stap is Ronin-Togarashi al heel blij, omdat kinderen en jongvolwassenen de laatste maanden vaak binnen/thuis hebben gezeten en weinig beweging gehad hebben. De vereniging roept daarom alle kinderen en jeugd tot en met 27 jaar vooral op om eens een kijkje te nemen en zelf te ervaren hoe leuk zelfverdediging is. Hans: “Je komt in aanraking met leeftijdsgenoten onder de traditionele, Japanse waarden van respect en discipline, die heel erg tot de verbeelding spreken en die tegelijkertijd bijdragen aan een gezond lichaam en een gezonde geest.” 

Deze visie spreekt ook de voorzitter van de vereniging, Jeroen Geven, zelf sinds 2008 lid van Ronin-Togarashi heel erg aan: “De sociale functie van de vereniging in combinatie met diverse maatschappijgerelateerde onderwerpen, leveren een positieve bijdrage aan de vorming van onze jeugd. Beweging voorkomt gezondheidsproblemen, de zelfverdediging zorgt voor een stukje weerbaarheid en de normen en waarden die Ronin-Togarashi hanteert, resulteren in respect voor elkaar en discipline voor jezelf. En het allerbelangrijkste, het is gewoon heel erg leuk!”. 

Vanaf 4 maart opent Ronin-Togarashi dus haar deuren en wordt er op maandag, donderdag en vrijdag in de parkeergarage van het Fletcher Welness Hotel in Helmond jiu jitsu les gegeven, uiteraard volgens de richtlijnen van de overheid. Voor meer informatie over de lestijden, zie de Facebookpagina van de krijgskunstschool (Togarashi Helmond).


Dit nieuwsbericht is 126 keer bekeken

X
X