’n Ouwe Sok: Uitstel, géén afstel

’n Ouwe Sok: Uitstel, géén afstel
Gepubliceerd op: 7 oktober 2021 10:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND 100.000 sokken, evenzoveel wasknijpers en ruim 8 kilometer waslijn: dankzij de inzet van honderden Helmonders werden ze in nog geen half jaar tijd verzameld. De perfecte basis voor een mooi event tijdens de dag van de armoede. Helaas dacht corona daar anders over.

Tijdens de laatste persconferentie werd al duidelijk dat alle evenementen vanaf 26 september verplicht gebruik moeten maken van de CoronaCheck-app. Voor ’n Ouwe Sok wil dat zeggen dat de recordpoging van een open ‘speelveld’ verplaatst wordt naar een afgesloten event.

Daarbij kunnen we geen aansluiting zoeken bij de nabijgelegen horeca en overige ondernemers in het centrum van de stad. Dit past niet bij het inclusieve karakter en het streven om er een feestje van te maken voor alle Helmonders.

’n Ouwe Sok: Uitstel, géén afstel

Daarom is na uitvoerig beraad en onderzoek naar verschillende alternatieven besloten de recordpoging te verplaatsen. Deze zal nu plaatsvinden in het vroege voorjaar van 2022. De definitieve datum wordt zo snel mogelijk aangekondigd. Natuurlijk gaat ’n Ouwe Sok ondertussen door met haar doelstellingen; kinderen die leven onder de armoedegrens in het zonnetje zetten. Dat zal gebeuren met diverse randactiviteiten.

Zo onderzoeken we de mogelijkheden voor een speciale kerstactie en komen de komende maanden nog meer leuke veilingitems online. Daarnaast gaat ’n Ouwe Sok in samenwerking met het Kunstkwartier de Helmondse verzorgingstehuizen en wijkhuizen langs om sokpoppen te maken. Het doel is om tijdens de recordpoging 2.500 van deze poppen te hebben. Deze staan symbool voor alle Helmondse kinderen onder de armoedegrens.


Dit nieuwsbericht is 278 keer bekeken

X
X