’n Ouwe Sok gaat voor wereldrecord

'n Ouwe Sok
Gepubliceerd op: 25 februari 2021 9:30
Gewijzigd op: 25 februari 2021 9:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Met nog 3 maanden op de klok bouwt ’n Ouwe Sok aan een netwerk vol sokkenverzamelaars om het wereldrecord Langste-Waslijn-met-Sokken naar Helmond te halen. We zijn daarvoor op zoek naar Helmonders die voor hun straat, flat of buurt een inzamelpunt willen worden. Met de recordpoging zamelen we geld in om na de coronamaatregelen een onbezorgde leuke dag te organiseren voor alle 2.500 kinderen die in Helmond leven onder de armoedegrens.

Sokkenhubs
Helmond heeft ruim 90.000 inwoners. Als dus elke Helmonder één sok in zou leveren dan komen we al aardig in de buurt van het record. Die Helmonders hoopt het projectteam te bereiken door zogenaamde sokkenhubs: particulieren die, met behulp van flyers en posters van ’n Ouwe Sok, hun buren willen oproepen sokken bij hen in te leveren. In een afgesloten zak aan de deur dus volledig coronaproof! Sokkenhubs kunnen zich aanmelden via ouwesokhelmond.nl/helpen.

Het goede doel
’n Ouwe Sok hoopt met verschillende acties in totaal minimaal € 50.000,- op te halen. Dit is € 20,- per kind onder de armoedegrens. 

Met het geld gaan we een feestelijke dag organiseren voor deze kinderen. Hoe de dag er precies uit gaat zien, hangt af van verschillende factoren (onder andere de coronamaatregelen en het totale budget) maar wordt in ieder geval in samenspraak met de doelgroep zelf bepaald. Denk daarbij aan optredens, stoere activiteiten of kamperen op een locatie waar dat normaal gesproken niet mag.

’n Ouwe SokF | ’n Ouwe SokCrowdfunding
Eén van de manieren waarmee het projectteam geld inzamelt, is via een online crowdfunding. Op gf.me/u/zjzghk kun mensen geld doneren waarbij zij zelf het bedrag bepalen. Als elke Helmonder € 0,50 cent doneert, dan heeft ’n Ouwe Sok haar doel al behaald!

Veiling
Daarnaast bieden verschillende bedrijven en organisaties producten aan op de veiling. De veiling loopt voor de meeste producten tot 23 mei (de dag van het wereldrecord) en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. 

Als particulier kun je bieden op de verschillende veilingproducten. Als bedrijf kan je jouw product of dienst aanbieden ter veiling. De veiling vind je op ouwesokhelmond.nl/categorie/veiling.

Het wereldrecord
Het record Langste-Waslijn-met-Sokken ter wereld staat momenteel op 6.066 en is in handen van onze oosterburen, Duitsland. Met de poging haalt ’n Ouwe Sok het wereldrecord dan ook niet alleen naar Helmond, maar ook naar Nederland! De recordpoging staat vooralsnog gepland voor het Pinksterweekend (22, 23 en 24 mei). Mochten de coronamaatregelen het evenement niet toestaan, dan wordt het verplaatst naar 17 oktober (dag van de armoede) of verandert in een online event met een recordpoging op een afgesloten locatie. De organisatie gaat er echter vooralsnog vanuit dat de poging het feestje gaat worden waar de stad na de lockdown dringend behoefte aan heeft.

Organisatie
w’n Ouwe Sok wordt geleid door een team van vrijwilligers en valt onder de stichting Cultuur verbindt Helmond. Onder dezelfde stichting valt ook Waskracht, het theaterfestival dat deze zomer door de Helmondse wijken trekt.

’n Ouwe Sok

Dit nieuwsbericht is 1183 keer bekeken