Muzikale paasverrassing voor Helmond

Lambertus Concerten presenteert Muzikale paasverrassing voor Helmond
Gepubliceerd op: 1 april 2021 13:00
Gewijzigd op: 1 april 2021 10:17

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Lambertus Concerten presenteert in samenwerking met Theater Het Speelhuis en Omroep Helmond

HELMOND Een nieuwe lente en een nieuw geluid! Na succesvolle livestreams met prachtige barokmuziek op beide kerstdagen in 2020, komt daar nu met Pasen een fantastisch concert bij: achttiende-eeuwse passiemuziek door Das Neue Mannheimer Orchester met medewerking van sopraan Elisabeth Hetherington.

Op het programma staan delen uit zelden uitgevoerde maar prachtige passies van J. Mysliveček en N. Jommelli, het beroemde ‘Et incarnatus est’ uit de Mis in C majeur (KV 427) van Mozart en een klavecimbelconcert van Haydn. De livestream wordt uitgezonden op eerste paasdag om 11.00 uur. De link is te vinden op de homepagina van lambertusconcerten.nl. Gratis te bekijken en beluisteren!

Vanuit de wens om nieuw paasrepertoire te presenteren hebben de samenstellers een programma geselecteerd van zelden uitgevoerde werken, met onder andere diverse zettingen van Pietro Metastasio's oratorium (azione sacra), La passione di Gesù Cristo, dat tot de late 18e eeuw traditioneel opgevoerd werd in de week voor Pasen. De onbekendere, maar zeker de laatste jaren zeer beminde componisten Jommelli en Mysliveček hebben werkelijk schitterende mozartiaanse muziek gecomponeerd voor de passietijd, muziek die een gulle herwaardering verdient! Iets waar Das Neue Mannheimer Orchester (DNMO) zeker voor zal zorgen.

Das Neue Mannheimer Orchester werd eind 2016 in Den Haag opgericht door de Canadese klavecinist en fortepianist Anders Muskens met als doel vooral muziek van componisten van de beroemde Mannheimer Schule nieuw leven in te blazen. Het ensemble speelt op historische instrumenten met historische technieken en bestaat uit professionele specialisten in oude muziek, van wie enkele ook behoren tot het Orchestra of the Age of Enlightenment, het Orchestra of the 18th century en de Academy of Ancient Music. Het orkest is een zeer internationale en ook internationaal spelende groep van musici (VS, Europa, Zuid-Amerika, Canada, Australië, Korea, Japan). De theaters en muziekzalen kunnen dan wel gesloten zijn; met het openstellen van dit geweldige concert via livestream kunt u toch tijdens de komende paasdagen ten volle genieten van prachtige passiemuziek.

Foto: Das Neue Mannheimer Orchester | F Lambertus Concerten


Dit nieuwsbericht is 97 keer bekeken

X
X