Muziek in ‘t Portiek, ontspanning aan de voordeur

Muziek in ‘t Portiek, ontspanning aan de voordeur
Gepubliceerd op: 15 juli 2021 13:55

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Muziek in ‘t Portiek. Het klinkt alleen al leuk. Dat is ook precies de bedoeling. De komende zomermaanden zullen in verschillende portieken vrolijke klanken klinken. De werkgroep Aandacht voor Ouderen kijkt met genoegen terug op de optredens vorige zomer. Dit is voor herhaling vatbaar!

Ook deze zomer geven we in heel Helmond concertjes bij seniorencomplexen. Vrijwel alle wijken in de stad worden aangedaan. De organisatie is in handen van de werkgroep Aandacht voor Ouderen. “Wij willen de bewoners een moment van ontspanning bieden. Het belang van sociaal samenzijn is ook groot. Men kan elkaar weer ontmoeten. Op veilige afstand weliswaar!”, aldus Joost Verspaget, voorzitter van de Werkgroep Aandacht voor Ouderen. De muziek wordt verzorgd door Muziek Marjoleine, troubadour van Helmond, met haar programma ‘Breng eens een zonnetje’. Marjoleine zingt herkenbare Franse chansons, Spaanstalige en Nederlandse levensliedjes. Zij zet met haar stem en gitaar een hele gezellige en zonnige sfeer neer. We gaan op 19 juli van start. Waar is nog een verrassing. Later in de maanden juli en augustus en september doen we andere locaties in de stad aan.

Kleinschalig
Een dag voordat het optreden plaatsvindt, krijgen de bewoners een kaartje in de brievenbus. Het tijdstip wordt globaal aangegeven. De kleinschalige optredens zijn specifiek voor de ouderen bedoeld. Voor hen moet het veilig voelen. Men mag een stoel pakken en op veilige afstand erbij komen zitten, maar men mag ook vanuit hun portiek of het balkon luisteren en meedoen. Dit geldt natuurlijk ook voor omwonenden. Het woont nu eenmaal fijner als je je buurt ontmoet. Muziek in ‘t Portiek zal zeker op 16 plekken klinken. De werkgroep Aandacht voor Ouderen kan terugvallen op enkele ondersteuners. Zij maken het mogelijk dat, afhankelijk van de weersomstandigheden natuurlijk, op verschillende middagen de optredens plaatsvinden. Deze muzikale bezoeken duren ruim een half uurtje.

De komende weken worden verschillende woningcomplexen bezocht zoals bijvoorbeeld residentie Haverveld en Kloosterparc (Helmond-Noord), De Ark (Stiphout), Keysershof, Prinzenhof, Parc Bruxelles (centrum), Rozenhof, Kortenaer en Parc Hortensia in Helkmond-Oost, maar ook residentie Hofstadt en Wethouder Van Deutekomplein op ’t Hout. Ook worden de complexen zoals Kasteel-Noord en Boscotondo aangedaan.

Werkgroep Aandacht voor Ouderen
De werkgroep Aandacht voor Ouderen is een samenwerking tussen de LEVgroep, KBO Stiphout-Warande, KBO st. Lucia, ouderenbond PVGE, VBOH, thuiszorgorganisaties Savant en Zorgboog, Jibb+, Lang Leve Cultuur en CultuurContact. In Helmond zijn ongeveer 16.000 senioren (65+), waarvan ongeveer 11.000 boven de 70 jaar. Er zijn ongeveer 3600 senioren lid van de ouderenbonden. De grootste groep is echter niet georganiseerd en moeilijker te benaderen.

“Door de muziek blijven we in contact zoveel mogelijk ouderen in Helmond”, vertelt Joost Verspaget. “Iedereen mag zich aangesproken voelen en met ons contact leggen.” Dit kan via het mailadres aandachtvoorouderen.voorzitter@gmail.com of via telefoonnummer 06 – 51 19 16 92.


Dit nieuwsbericht is 2859 keer bekeken

X
X