Muziek en dans bij Boekjes&Babbels in de Bibliotheek Helmond

Gepubliceerd op: 15 oktober 2019 9:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Het gezelligste uurtje met je kleintje van 0 tot 4 jaar in de Bibliotheek is toch wel 'Boekjes&Babbels'. Op woensdag 23 oktober van 11.00 tot 12.00 uur is in Bibliotheek Helmond het thema ‘Muziek en Dans’. Er wordt voorgelezen uit ‘Dans mee met Nijntje’ van Dick Bruna en Kunstkwartier gaat muziek maken en dansen met de aanwezige baby's/peuters.

Ook voor ouders is het gezellig en een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken, onder het genot van een kopje koffie of thee. En natuurlijk kun je samen met jouw kindje boeken uitzoeken voor thuis.

Voorlezen en BoekStart
Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het je samen heel veel plezier! Tijdens 'Boekjes&Babbels' van de  Bibliotheek Helmond-Peel staat steeds een prentenboek in het middelpunt. Aan de hand van een thema wordt er voorgelezen én zullen meerdere boekjes over het thema de revue passeren. In Bibliotheek Helmond wordt 'Boekjes&Babbels' georganiseerd in samenwerking met de Zorgboog, Kunstkwartier en Jibb+. De toegang is gratis. Tijdens deze BoekStart ochtenden kunnen ouders ook informatie inwinnen over bijvoorbeeld (voor)lezen of over het gebruik van de Bibliotheek.

Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis voor alle kinderen tot 18 jaar! 'Boekjes&Babbels' is bedoeld voor baby's/peuters en hun (groot)ouders/begeleiders.

Aanmelden voor Boekjes&Babbels: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/boekstart

Zet ook alvast de volgende Boekjes&Babbels data in je agenda:

20 november, 11.00 tot 12.00 uur: Thema 'Aan tafel'
Over gezond eten en hoe je peuters aan tafel houdt. I.s.m. De Zorgboog. Het boek 'Rupsje Nooitgenoeg’ staat centraal.

18 december, 11.00 tot 12.00 uur: Thema  ‘Stay&Play’
Over media voor jonge kinderen en spelactiviteiten bij een prentenboek/app. Door de mediacoaches van de Bibliotheek. Het boek dat centraal staat is 'Samen Spelen Woezel & Pip’.

8 januari, 11.00 tot 12.00 uur: Thema: ‘Ik beweeg
Over bewegen en motoriek van het jonge kind, met leuke oefeningen om samen te doen met je kind. I.s.m. Jibb+. Het boek dat centraal staat is 'De Wiebelbillenboogie'

5 februari, 11.00 tot 12.00 uur: Thema ‘Muziekplezier’ I.s.m. Kunstkwartier
Het boek dat centraal staat is 'Dansmuziekjes’.

4 maart, 11.00 tot 12.00 uur: Thema ´Poets je tandjes!´  i.s.m. de Zorgboog
Over tandverzorging bij de allerkleinsten. We gaan samen met de ouders tanden poetsen. Het boek dat centraal staat is 'Anna poetst haar tanden'.


Dit nieuwsbericht is 243 keer bekeken

X
X