Musicalsisters uit Helmond stralen in Oliver!

Gepubliceerd op: 6 mei 2022 12:46

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Romy en Imke Joosten staan binnenkort samen op de planken in een heerlijke familiemusical in onze regio. Oliver! is de musicalversie van Oliver Twist, het klassieke Charles Dickens-verhaal dat zich afspeelt in Londen rond het jaar 1830. De zusjes behoren tot de boevenbende van schurk Fagin voor wie ze moeten zakkenrollen in ruil voor eten en onderdak. Imke Joosten speelt de leuke rol van Linke Glippy, de rechterhand van Fagin. En Romy speelt Trappie, de jongste en ondeugendste van het boevenspul.

We hebben ze gestrikt voor een interview.

Wie zijn jullie en in welk deel van Helmond zijn jullie te vinden?
“Wij zijn Imke en Romy Joosten en wij wonen in Stiphout.”

Hoe ziet jullie dagelijkse leven eruit? (op het gebied van school, gezin, vrienden en andere hobby’s)
“We hebben school van maandag tot en met vrijdag, we hebben het soms ‘s middags wel een beetje druk met zangles, ballet en natuurlijk de Oliver!-repetities, maar dat is het natuurlijk allemaal waard. Naast onze ouders hebben wij ook nog 2 andere zussen, maar die doen niet mee met Oliver!.”

Hoe is het voor jullie om als zusjes samen in een productie te spelen?
“Het is vaak heel gezellig en ook heel handig, omdat je dingen samen kunt oefenen en je dus niet tegen een muur hoeft te praten.”

Wat betekent het voor jullie gezin als jullie straks zes voorstellingen gaan spelen?
“Nou eigenlijk is het vooral heel erg leuk. Het is natuurlijk dan wel een erg hectisch weekend, maar dat is het allemaal waard.”

Waarom hebben jullie auditie gedaan voor Oliver! en was dat voor de rol die je nu speelt?
“Ik (Imke) heb auditie gedaan voor Oliver! omdat ik het veel voorbij zag komen en ik hoorde van veel anderen dat zij ook auditie gingen doen. In eerste instantie heb ik de auditie in 2019 voorbij laten gaan, omdat ik toen met een andere productie bezig was. Maar in 2021 kwam het wéér voorbij en toen kon ik het niet laten om tóch auditie te doen. En nu heb ik zelfs een geweldige rol gekregen! Voor deze rol deed ik in eerste instantie eigenlijk geen auditie, want het leek me gewoon superleuk om sowieso al mee te doen, maar ik ben er echt ontzettend blij mee.”

Romy: “Eigenlijk zou alleen Imke meedoen met Oliver! maar later kwamen er nog extra oproepen dat ze nog kinderen nodig hadden, dus heb ik me ook opgegeven en ik vind het ook echt superleuk!”

Zijn er overeenkomsten tussen het karakter dat jullie spelen en hoe jullie zelf zijn?
Imke: “Nou gelukkig valt dat wel mee, ik ben zelf niet zo ervaren in het rollen van zakken haha. In eerste instantie lijkt Glippie erg stoer en zelfverzekerd, maar later in het stuk zie je toch dat ze zich zorgen maakt om Oliver en dus ook dat lieve in zich heeft wat ik dan wel herken bij mezelf.”

Romy: “Het karakter van Trappie is best wel verschillend van die van mij, maar wel zijn we allebei vrolijk en soms een beetje ondeugend.”

Hoe hebben jullie tot nu toe het repetitieproces ervaren? Hoe voelt het in de groep? Wat heeft corona voor jullie hierin betekend?
“Ik (Imke) vond het een snel maar fijn repetitieproces. Door corona was natuurlijk door een gedeelte van de cast de eerste helft van de musical al gemaakt en die moesten dat allemaal weer opnieuw doen omdat er wat wisselingen waren in de cast. Ik heb wel het idee dat ik en de andere nieuwe castleden heel warm zijn ontvangen, we zijn echt een grote fijne groep wat het ook extra leuk maakt om zo’n voorstelling te maken.

“Ik (Romy) vond dat we tijdens de repetities veel hebben geleerd, er was een leuke sfeer en ik voel me ook helemaal thuis in de groep. Corona heeft voor mij persoonlijk niet heel veel invloed gehad, omdat ik er later bij gekomen ben.”
Hoe is het om met zoveel mensen samen een productie neer te zetten?
“Echt ontzettend gaaf! Het is zo’n warme en gezellige groep met zo veel talent. Het is echt heel leuk.”

Wat is anders aan deze productie dan aan producties waaraan jullie elders hebben meegedaan?
Imke: “Het is heel professioneel opgezet met prachtig decor en hele mooie kostuums. Het is ook voor ons een stuk dichterbij dan eerdere producties wat ook zeker een voordeel is. Ook is het superleuk om met een volwassen groep en met een groep kinderen samen te spelen.”

“Voor mij (Romy) is het niet heel veel anders. Hiervoor ben ik kleine Anastasia geweest in de musical Anastasia en afgelopen jaar ben ik 1 van de Von Trapp-kinderen geweest, beide van Stage Entertainment. Komend jaar ga ik in Kruimeltje spelen. In Oliver! spelen is daarom iets wat ik superleuk vind.”

Oliver! is een productie met live orkest. Hoe is het om samen met een live orkest te spelen?
“Heel gaaf! Het is voor mij (Imke) de eerste keer dat ik een voorstelling met een live orkest speel, maar het is zo vet! Het maakt de show echt helemaal af.”
Waarom moeten de mensen vooral naar Oliver! komen kijken?
“Mensen moeten vooral naar Oliver! komen kijken omdat het echt een supermooie musical is vol met supertalentvolle mensen, prachtig decor, betoverende muziek en geweldige kostuums. Het is een echte klassieker en dit wil je echt niet missen.”

Wat is jullie droom als het gaat om theater of musical?
“Het allervetste zou ik (Imke) vinden om van musical mijn baan te kunnen maken. Ik vind het een fantastisch vak en het is echt heel leuk om te doen.”

“Ik (Romy) wil later ook musicalactrice worden.”


Dit nieuwsbericht is 146 keer bekeken

X
X