Mooie waardecheque voor familiekamer Elkerliek Ziekenhuis

Gepubliceerd op: 4 maart 2020 15:19

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Stiphout en warande, Voorpagina

Helmond: Woensdag 4 maart mocht Julliette Magis namens Monuta Helpt (Het Charity fonds van Monuta) een cheque uitreiken aan de spoedeisende-hulp afdeling van het Elkerliek ziekenhuis. Monuta ondersteunt van harte de wens om de familiekamer op de SEH een warme make-over te geven.

De familiekamer is op dit moment, een koude en kille ruimte waar je als familie, indien jou dierbare vecht voor zijn/haar leven, of zojuist gestorven is, opgevangen wordt. Maar: er komt verandering. Dankzij het geldbedrag kan de familiekamer onder handen worden genomen en zal de kamer warmer, persoonlijker en huiselijker worden gemaakt.

Een waardig afscheid  

Wanneer een patiënt op de spoedeisende hulp overlijdt, is dit altijd onverwacht. Soms zijn dierbaren daarbij aanwezig waardoor er naast het verdriet ook trauma ontstaat. Een mooie familiekamer maakt het verdriet niet minder erg, maar zorgt er wel voor dat er in een prettige en warme omgeving afscheid genomen kan worden. Dat is iets wat de nabestaanden altijd bij zal blijven. Iedereen verdient een waardig afscheid.

Monuta Helpt

Monuta heeft als missie ‘voor iedereen een afscheid met een goed gevoel’. Monuta Helpt sluit hierop aan door lokale initiatieven en projecten te steunen die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na het afscheid van een dierbare. 


Dit nieuwsbericht is 1282 keer bekeken

X
X