Mooi bedrag voor Kenia

Gepubliceerd op: 29 november 2018 17:03

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Afgelopen zondag zijn Anja en Eric van der Putten, van de gelijknamige dansschool, afgereisd naar België om een cheque van maar liefst 1000 euro te overhandigen aan Pasci Princen van Kebene Children’s Home uit Kenia.

2 miljoen weeskinderen

Kenia telt naar schatting bijna 2 miljoen weeskinderen. Kinderen zonder geboortebewijs, kinderen die het slachtoffer zijn van misbruik en geweld en kinderen die getroffen zijn door HIV of aids. Kebene Children’s Home is een initiatief van Arianne Dorst (Nederland) en Pasci Princen (België). In het opvangtehuis willen we een aantal van de meest hulpbehoevende kinderen een thuis geven waar zij de liefde en zorg krijgen die zij nodig hebben. Het doel is om hen laten op te laten groeien in een omgeving die uitnodigt. Zo kunnen ze zich ontwikkelen tot jonge mensen die iets kunnen betekenen voor hun land.

Kebene

Kebene Children’s Home is een kleinschalig project dat straat- en weeskinderen opvangt in Kenia. Het opvangtehuis is opgestart in 2007 en is gelegen in de buurt van Diani Beach, bij Mombassa aan de zuidkust van Kenia. Kebene staat voor Ke (Kenya) Be (België) en Ne (Nederland). De organisatie neemt verschillende initiatieven om financiële middelen bijeen te krijgen om dagelijks de basisbehoefte te kunnen aanschaffen. Er is veel geld nodig om deze kinderen te geven waar ze recht op hebben. Momenteel vangen zij ruim 40 kinderen op. Kebene voorziet in de basis behoeften: gezondheidszorg, onderwijs, opvoeding, recreatie, e.d. Het doel is om de kinderen een goede basis te geven en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in een veilige en liefdevolle omgeving zodat zij de kans krijgen voor een onafhankelijk leven in de toekomst.

Baby Care project

Anja en Eric van Dansschool van der Putten vieren dit jaar hun 20 jarig jubileum. Tijdens de grote feestavond hebben de leerlingen en vrienden van de dansschool geld ingezameld voor dit goede doel. Al vele jaren ondersteunt dit danspaar het weeshuis in Kenia, en zullen begin van het jaar ook weer afreizen naar Kenia voor vrijwilligerswerk aldaar.
Anja en Eric van der Putten gaan zich sterk maken voor het Baby Care project in Mombassa. ‘Omdat we zelf geen kinderen hebben, is het erg fijn om daadwerkelijk iets goed te kunnen doen in Kenia’ vertelt Anja vol trots. Het is een nieuw project waar vele baby’s worden opvangen waarvan (vaak) de jonge moeder niet of nauwelijks kan zorgen voor haar kind. Meestal is de vader niet meer in beeld en leeft de moeder op straat. Voor dit project zijn Anja en Eric nog op zoek naar een sponsor zodat ze begin van het jaar kunnen afreizen om de eerste baby’s te kunnen onderbrengen in het Baby Care project.
Voor meer informatie neem gerust contact met ze op via: anjavanderputten@ziggo.nl

Dit nieuwsbericht is 411 keer bekeken

X
X