Minor viert jubileum en pakt flink uit:Win een meet-and-greet met rapper Snelle

Gepubliceerd op: 18 september 2019 15:19
Gewijzigd op: 20 september 2019 20:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Een groot feest, een vette line-up en een topavond voor iedereen die een kaartje heeft gekocht: dat én nog veel meer is waar de organisatie van Minor zich elke keer belangeloos voor inzet. Op 27 september vindt de jubileumeditie plaats met als klapper op de vuurpijl: rapper Snelle.

De gedreven organisatie, momenteel bestaande uit Joke van Eemeren, Jeffrey Verberne en Tom Gruijters, zorgt er al sinds 2014 voor dat de grote zaal in de Geseldonk 5 keer per jaar wordt omgetoverd tot een groot feest: “Toen we vijf jaar geleden met Minor begonnen, bestond zoiets in deze opzet nog niet. We wilden iets neerzetten voor de jeugd tussen 12 en 17 jaar, zij vallen net overal buiten”, vertelt Joke. “Ik geloof dat we uiteindelijk 9 maanden bezig zijn geweest om de eerste editie te organiseren”, vult Jeffrey aan.

Inmiddels is Minor 25 edities verder en hebben ruim 10.000 jongeren hun weg al gevonden naar De Geseldonk om te feesten: “Niet alleen de Helmondse jongeren komen bij ons om een feestje te bouwen, ook jongeren uit de omgeving zoals Eindhoven en Deurne komen speciaal naar Mierlo-Hout voor Minor”, vertelt Jeffrey. Minor is voor velen een opstap naar het echte uitgaansleven, vinden de drie.

Jubileumeditie

Omdat Minor dit jaar vijf jaar bestaat, is voor de jubileumeditie alles uit de kast getrokken om de jongeren een onvergetelijke avond te bezorgen. Zo heeft de organisatie rapper Snelle weten te strikken, die op dit moment erg populair is en bekend van nummers zoals ‘reünie’ en ‘plankgas’. Naast een te gekke artiest zal er ook een photobooth in de zaal aanwezig zijn waar je ter plekke supergave foto’s kunt maken én kun je een meet-and-greet winnen met Snelle!

Belangeloze inzet

De organisatie zet zich geheel belangeloos in om elke editie tot een succes te maken: “We vinden het fantastisch om toffe artiesten naar Helmond te halen en de jongeren dan zien te genieten, dat is waarvoor we het allemaal doen. We willen de entreeprijs zo laag mogelijk houden om het voor iedereen toegankelijk te houden en zoveel mogelijk ervoor teruggeven. Veel artiest voor weinig geld zou je kunnen zeggen”, vertelt Jeffrey. "Daarnaast gaat er ook veel tijd zitten in de promotie, denkt bijvoorbeeld aan het maken en bijhouden van de website (www.minorhelmond.nl) en het opstellen van een marketingplan met berichten op sociale media", vertelt Tom. Niet alleen de organisatie zet zich onvoorwaardelijk in: “We zijn met 25 vrijwilligers en hebben een erg fijn team om mee te werken. Zij helpen mee met van alles: van de verspreiding van de posters tot de bardiensten en het poetsen. Daar zijn we erg dankbaar voor.”

Wat de feesten nog meer tot een succes maakt? Luisteren. “Als iemand met tips komt dan nemen we die mee voor de volgende keer”, vertelt Joke. “We proberen altijd aan de vraag te voldoen. Horen wij vaak de naam van een bepaalde artiest vallen vanuit de jongeren die onze feesten bezoeken? Dan gaan wij kijken of we die kunnen boeken. Zo blijf je als organisatie ook bezig met ontwikkeling en houd je het leuk voor degene die komen en dat is natuurlijk waar we het voor doen.”

Rabo ClubSupport

Binnenkort gaat ook de actie ‘Rabo ClubSupport’ weer van start. Rabobank Helmond stelt dit jaar 100.000 euro beschikbaar, welke wordt verdeeld onder lokale verenigingen en stichtingen. Vanaf 27 september kun je stemmen op jouw favoriete vereniging of stichting en ook Minor doet mee! “We zijn een non-profit doel en stoppen al het geld wat we hebben in ons feest en alles is welkom. Acties zoals deze zijn voor ons als organisatie, maar ook voor andere lokale Helmondse verenigingen, cruciaal. Dat zorgt ervoor dat we net dat beetje extra kunnen geven.”

Meet-and-greet met Snelle

Heb je een kaartje voor Minor gekocht en zou je graag een meet-and-greet met Snelle willen winnen? Dan is dit je kans, Minor heeft hier op dit moment een winactie voor! Om kans te maken ga je naar het Instagram account van Minor (@minorhelmond). Tag bij de foto van deze actie een vriend(in) met wie jij een meet-and-greet met Snelle wil winnen, en vertel erbij waarom. Wie weet gaan jullie dan op 27 september Snelle ontmoeten! Als je de foto in je verhaal deelt maak je ook nog eens extra veel kans! De winnaar wordt op 25 september a.s. bekend gemaakt.

V.l.n.r.: Jeffrey Verberne, Joke van Eemeren en Tom Gruijters . (Bron foto; Mandy Meeuwsen)


Dit nieuwsbericht is 855 keer bekeken

X
X