Mini-docu Voetbalmuseum op tv

Mini-docu Voetbalmuseum op tv Jos Lenssen
Gepubliceerd op: 20 mei 2021 11:22
Gewijzigd op: 20 mei 2021 11:23

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

MIERLO Het is alweer de zeventigste keer dat er sinds 1982 in Nederland aandacht is op tv voor de grote voetbalpassie en het voetbalmuseum van Mierlonaar Jos Lenssen.

Dit keer vonden er op woensdag 17 februari opnames plaats in voetbalmuseum FANATIC, gevestigd in hotel HUP in Mierlo. De bekende filmmaker Bob Entrop uit Breda nam uitgebreid de tijd om opnames van de imposante verzameling te maken en Jos Lenssen te interviewen. Het resultaat: een mooie mini-docu met een duur van tien minuten.

Mijn eigen museum
De naam van het programma is ‘Mijn eigen Museum’ en gaat over de verzamelaar en zijn museum. In totaal zijn er 17 afleveringen gemaakt, waarin trotse museumdirecteuren uit Noord-Brabant vertellen over hun passie en hobby. In de serie zien we een rondleiding door verzamelingen/musea over onder andere varkentjes, home computers, strijkijzers, jukeboxen, draaimolens, reptielen, koffie- en theemerken, speelgoedauto’s, oude bromfietsen én de unieke voetbalverzameling van de Mierlose voetbalfanaat. De documentaire waarin Jos Lenssen en zijn voetbalmuseum FANATIC de hoofdrol spelen, is aflevering 14 en wordt volgende week donderdag 27 mei om 18.15 uur, met een herhaling elk volgend uur, uitgezonden op Omroep Brabant tv.

Gratis toegankelijk
Voor de liefhebbers die graag een bezoekje willen brengen aan het voetbalmuseum: het museum is (zodra de musea in Nederland weer toegankelijk zijn) gratis te bezoeken en dagelijks van 8.00 uur tot 22.00 uur geopend.

Het voetbalmuseum is gevestigd in hotel HUP, Arkweg 3 te Mierlo.

Foto: Tv-documentaire over Mierlose voetbalfanaat Jos Lenssen en zijn voetbalmuseum.
F | Yvonne Willems.


Dit nieuwsbericht is 111 keer bekeken

X
X