Milieustraat Helmond tijdelijk gesloten

Gepubliceerd op: 30 maart 2020 9:19

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het coronavirus. Het was de afgelopen dagen te druk bij de milieustraat, ondanks de herhaalde oproepen om alleen naar de milieustraat te komen als het strikt noodzakelijk was.

Extra maatregelen op de milieustraat konden niet zorgen voor een afname van de bezoekersaantallen van afgelopen dagen. Dit maakte het erg lastig om de gezondheidsrichtlijnen van de overheid te kunnen hanteren, die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Daardoor is de veiligheid van bezoekers en medewerkers niet langer te garanderen. Er is daarom besloten de Milieustraat in Helmond met ingang van aankomende maandag tijdelijk te sluiten.

De sluiting duurt naar verwachting tot en met maandag 6 april. In de tussentijd overlegt de gemeente samen met Blink en Suez over de mogelijkheid om de milieustraat daarna op aangepaste wijze te openen. Het verzoek is om afval, waarvoor u anders naar de milieustraat gaat, tot die tijd thuis te bewaren.

Let op: u kunt uw afval niet naar een milieustraat in een andere gemeente brengen. Daar wordt bij de ingang gecontroleerd of u uit die gemeente komt.


Op de hoogte blijven?

Op de webpagina www.helmond.nl/afvalinzameling leest u de meest actuele informatie rondom de afvalinzameling in Helmond.


Dit nieuwsbericht is 180 keer bekeken

X
X