Mierlo-Hout zet sporten en bewegen letterlijk op de kaart

Gepubliceerd op: 8 februari 2018 16:00
Gewijzigd op: 8 februari 2018 9:39

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Het plan van de wijkraad Mierlo-Hout om de gemeente te vragen eens goed naar de sportzalen te kijken, kreeg een extra zetje van wethouder Frans Stienen: ‘Kom met een visie en we zullen er serieus naar kijken,’ aldus de wethouder.

De wijkraad besloot bij het ontwikkelen van een visie alle betrokken instanties en verenigingen te betrekken om zo te komen tot een brede wijkgedragen visie. Deze is tot stand gekomen in dialoog tussen gemeente, inwoners, verenigingen, maatschappelijke partners en de scholen: wijkraad Mierlo-Hout, KBO St Lucia, Turnclub HT’35, RKSV Mierlo-Hout, volleybalvereniging VC Polaris, sportaccommodatie De Beemd, basisscholen ’t Baken, Joris en Odulfus, openbare basisschool ’t Hout, JIBB en de gemeente Helmond. Het totale plan betreft alle inwoners van Mierlo-Hout, dus niet alleen de groeperingen die in de werkgroep betrokken zijn.

De eerste bijeenkomst was in mei 2017. Het is duidelijk dat alle neuzen naar één kant staan en hoewel er toch nog individuele wensen zijn werd de visie op donderdag 1 februari gezamenlijk gepresenteerd aan de pers, gemeenteraadsleden en burgerleden.

Mierlo-Hout is een hechte gemeenschap met vele vrijwilligers die graag samenwerken.
Dat blijkt ook nu weer uit het gepresenteerde plan waarbij op het terrein van de voetbalvereniging een gloednieuw en multifunctioneel sportpark moet gaan verrijzen met plaats voor buiten- en binnensporten en dat aansluit aan de sportvisie van de gemeente Helmond. Er is volgens de werkgroep behoefte aan een nieuwe sportvoorziening met sporthal, instructiebad en turnhal gecombineerd met een voetbalvoorziening.
Een moderne gymzaal met een klimwand, voldoende volleybalvelden, een turnhal met vaste toestellen en buiten ruimte voor atletiek, beachvolleybal, jeu de boulesbanen enz. Hiermee wordt gezorgd voor een centrale ontmoetingsplek in de wijk, waar iedereen, jong en oud, kan ontspannen, bewegen en recreëren in een natuurlijke omgeving.

De plannen sluiten naadloos aan bij de ontwikkeling van twee beweegroutes die samenkomen bij De Geseldonk en het nieuwe beleidsplan van de gemeente: Natuurlijk Buiten Spelen, speelplekken in de wijk waar men er graag eentje bij de Odulfusschool en een bij de Openbare school gerealiseerd zou zien. Met bovenstaande ambities wordt een beweegzone gecreëerd die bijdraagt aan een gezonde leefstijl.

Dit nieuwsbericht is 907 keer bekeken