Mierlo-Hout 76 jaar bevrijd

Gepubliceerd op: 24 september 2020 15:01

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Mierlo-Hout bijt altijd de spits af bij de viering van de bevrijding. Zij doen dit ook altijd op een speciale manier en betrekken de jeugd er op een speciale manier bij. Ook in deze coronatijd blijft het opletten voor iedereen.

Vanaf 11 uur kwamen er circa 60 kinderen van de adoptieschool, dit jaar is dat in het Hart van ‘t Hout (Kindcentrum Mierlo-Hout). Deze kinderen onderhouden het hele jaar het bevrijdingsmonument en zijn omgeving. Zij zorgen er voor dat het er altijd pikfijn uitziet.

Zij kregen een toelichting van Mario Coolen en Harrie Raaijmakers  over het monument , de historie van de oorlog en bevrijding in Mierlo-Hout. Ook waren er weer de nodige historisch militaire voertuigen bij aanwezig.

De kinderen gingen samen met de Jeugdburgemeester van Helmond, Noël Salalahi, het bevrijdingsvuur ophalen in de Luciakerk en brachten dit samen weer naar het bevrijdingsmonument .Hier werd  om 12 uur  bij het monument  het bevrijdingsvuur door Jeugdburgemeester, Noël Salalahi,  ontstoken.

Tekst en foto: Henk van Dijk


Dit nieuwsbericht is 109 keer bekeken

X
X