Mì Hellemonders wil Rieter aan een fijne stad werken

Mì Hellemonders wil Rieter aan een fijne stad werken
Gepubliceerd op: 15 juli 2021 13:49

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Mì Hellemonders, onder die opvallende naam hopen Michael Rieter en consorten in maart bij de gemeenteraadsverkiezingen de nodige zetels in de wacht te slepen.

Door: Harry Weerts

Bij de presentatie van de nieuwe naam van de politieke beweging, afgelopen zaterdag in buurthuis St. Anna, maakte fractievoorzitter en gemeenteraadslid Michael Rieter meteen duidelijk dat de nieuwe naam strookt met de idealen van de politieke beweging. “We willen mét Helmonders werken aan een prettige, leefbare stad. Kortom: Mì Hellemonders, zoals we hier zeggen.” Het begrip Hellemonder is wat Rieter betreft van toepassing op iedere inwoner van de gemeente. “Al stond je wieg ergens anders, je bent voor ons Hellemonder als je hier woont.” Overigens maken Rieter en partijgenoten zich niet alleen druk om de inwoners. “Ook bijvoorbeeld een treurwilg of een monument kan op onze aandacht rekenen. Verder zetten we ons in voor het behoud van immaterieel cultureel erfgoed.”

Uiteraard werd tijdens de presentatie ook even stilgestaan bij de voorbije maanden. Het waren zowel privé als politiek roerige tijden voor Rieter. In juni stapte hij uit Helder Helmond, dat samengaat met Helmond Aktief en Bach Plus. Burgercommissieleden René van der Westerlo (voorzitter van de nieuwe politieke partij) en Martien van den Hoven volgden al snel Rieters spoor. Aantijgingen dat Rieter hem zou hebben geronseld, wijst Van der Westerlo resoluut van de hand. “Ik ben écht uit eigen beweging overgestapt.”

Mì Hellemonders richt intussen de blik op de toekomst. De partij - die inmiddels een kleine twintig leden telt - is naarstig op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart volgend jaar. Van der Westerlo: “Ze moeten zich betrokken voelen bij de politiek. Dat is waar we naar zoeken.”

In september staat de eerste algemene ledenvergadering op de planning. Tegen die tijd moet ook de website van Mì Hellemonders in de lucht zijn.


Dit nieuwsbericht is 741 keer bekeken