Met meer zelfvertrouwen naar de brugklas

Met meer zelfvertrouwen naar de brugklas
Gepubliceerd op: 7 mei 2021 10:00
Gewijzigd op: 6 mei 2021 10:11

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Groep 8'ers opgelet! De brugklastraining gaat van start in het Helmond Sport stadion. Ziet je kind op tegen de brugklas? Heeft het weinig zelfvertrouwen? Maakt het moeilijk nieuwe vrienden? Heeft je kind moeite met het omgaan met andere kinderen?

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. Maar niet ieder kind ontwikkelt zich op dezelfde manier en in hetzelfde tempo. Kindbegeleiding Deurne/Helmond is voor kinderen en jongvolwassenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Karla Beije-Dautzenberg werkt al 20 jaar met veel plezier op SBO De Toermalijn in Helmond. Het is haar passie om te werken met kinderen. Vooral het werken met kinderen waarbij het soms niet allemaal even makkelijk gaat spreekt haar aan. Door middel van structuur, bewegend leren en ook humor toe te passen tijdens de lessen, komen kinderen met plezier naar school. Met behulp van Mindfulness, Mindset en Rots en Water groeit het zelfvertrouwen van kinderen. Door kinderen inzicht te geven in de werking van het brein, leren kinderen dat fouten maken mag. Dat ze fouten nodig hebben om tot leren te komen.

Karla vind het fijn om kinderen te helpen bij de ontwikkeling, maar zelf staat ze ook niet stil. Een aantal jaar geleden is ze dan ook een eigen praktijk gestart. Allemaal nieuwe dingen kwamen op haar af. Zoals het inschrijven bij de KVK, het maken van een eigen website, Facebookpagina, Instagram, en nog veel meer… Kindbegeleiding Deurne/Helmond werd geboren, het stripfiguur Kaatje werd ontworpen. Kindbegeleiding Deurne/Helmond heeft al veel kinderen uit Deurne en Helmond geholpen. Kinderen komen met een hulpvraag op leergebied of hebben moeite met sociale vaardigheden. Samen wordt er dan hard gewerkt, waarbij het welbevinden altijd voorop staat. Het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de kinderen groeit dan ook mee.

Ze verzorgt ook verschillende trainingen: faalangsttraining, mindfulnesstraining en een brugklastraining. Voor de brugklastraining is ze naar het stadion van NAC Breda gegaan. In het stadion verzorgt Playing for Succes Breda een brugklastraining voor kinderen uit groep 8. De brugklastraining is bedoeld voor kinderen die moeite ervaren op het gebied van: zelfvertrouwen, omgang met leeftijdgenoten, opzien tegen de brugklas, leren contact maken. Daar heeft ze een middag meegedraaid en informatie opgedaan en vanuit daar is ze aan de slag gegaan. Al snel was de brugklastraining ‘Met een rugzak vol zelfvertrouwen naar de brugklas’ klaar. De ruimte ‘Samen leren met Helmond Sport’ was beschikbaar. Dus klaar voor de start.

Maar toen kwam corona Helmond binnen. Alles lag stil. De focus werd gelegd op onze gezondheid, zowel lichamelijk als fysiek. Scholen, sportclubs speeltuinen en nog meer gingen dicht. Sociale contacten werden minder. Doordat kinderen veel thuis zijn geweest, is de overstap naar het voortgezet onderwijs voor sommige kinderen nog groter dan de afgelopen jaren. Gelukkig kan nu, na ruim een jaar, de training van start gaan in het Helmond Sport Stadion.

De eerste groep start op vrijdag 21 mei om 14.30 uur op Sportpark de Braak nr. 7. Aanmelden kan via de site: kindbegeleidingdeurnehelmond.nl


Dit nieuwsbericht is 349 keer bekeken

X
X