Met een diploma de zomer in

Met een diploma de zomer in: OMO Scholengroep Helmond viert feest
Gepubliceerd op: 29 juli 2021 9:40

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

OMO Scholengroep Helmond viert feest

HELMOND Ze zijn weer achter de rug, de diploma-uitreikingen in het middelbaar onderwijs. Honderden jongeren in onze regio starten hun zomervakantie met het felbegeerde papiertje. Ook op de scholen van OMO Scholengroep Helmond werd uitbundig gefeest.

Vakcollege Helmond trapte af met een event dat werd geboren in 2020, toen de uitreiking een heel ander jasje kreeg vanwege de corona-maatregelen. Wat bleek? Het werd een stuk leuker dan voorheen. Het verbeterde concept bezorgde de leerlingen opnieuw een prachtige dag. Bijna alle eindexamenkandidaten van vmbo-kader en vmbo-basis hebben hun diploma gehaald.

Een voor een kwamen ze op het terrein naast de school het podium op, voor onder meer een filmpje met lovende, persoonlijke woorden van docenten. De krabbel maakte daarna een officieel einde aan de vier jaar lange middelbare schooltijd. Er waren hapjes, drankjes, een leuke foto en afsluitend een heerlijk ijsje. Alles in galastijl: de leerlingen zagen er prachtig uit en de wagens waren indrukwekkend. De muziek van de DJ schalde over de Keizerin Marialaan.

Feest op de mavo, de havo en het vwo
Op het Carolus en het Dr. Knippenbergcollege waren vervolgens de afdelingen mavo, havo en vwo aan de beurt: in beide gevallen drie aparte dagen en het werd zes keer een groot feest. Op het Carolus begon iedere klas met een spectaculaire licht- en geluidshow, met vuurwerk, laserstralen en confettikanonnen. Zangeres Senna Willems, die zelf haar mavodiploma in ontvangst mocht nemen, zong covers en haar eigen nieuwe single.

Leerlingen kwamen ook hier aan in prachtige wagens en op ronkende motoren, ze zagen er allemaal uit om door een ringetje te halen. In Helmond-Noord zullen de festiviteiten ook niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan. Er kwam veel geluid van het schoolplein, in de laatste schoolweek van de Knip op de Nachtegaallaan. Door een rookgordijn kwam het indrukwekkende vervoer het plein op, waar na een spetterend ontvangst genoten kon worden van muziek van onder meer een band en muzikaal talent binnen de examenklassen.

Binnen nam iedere mentor op zijn of haar eigen manier afscheid van de geslaagden en ook hier eindigde alles natuurlijk met de belangrijke handtekeningen. Op naar het vervolgonderwijs.

Diploma’s voor praktijkleerlingen
En dan Praktijkschool Helmond. Vorig jaar werden hier de eerste diploma’s uitgereikt in de geschiedenis van de school, na een belangrijke wetswijziging in Den Haag. Daar kwamen vorige week certificaten bij waar de leerlingen ontzettend hard voor hebben gewerkt; sommige jongeren hebben zelfs meerdere certificaten behaald. Zowel ’s middags als ’s avonds werd er feestgevierd op de school, na twee dagen die toch al in het teken stonden van de feestelijke afsluiting van het schooljaar. Diploma’s voor deze groep leerlingen, die in de meeste gevallen worden klaargestoomd voor een passende plek op de arbeidsmarkt: een mooie ontwikkeling.


Dit nieuwsbericht is 79 keer bekeken

X
X