Meerdere podiumplaatsen bij teamwedstrijden HT’35 in Valkenswaard en Zierikzee

Gepubliceerd op: 3 februari 2023 16:42

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Goud voor Esmee Princen, Fenne Bakels, Lisan van Veen, Maud Z en Nina van Kuyen F HT’35

HELMOND Onlangs werden in Valkenwaard teamwedstrijden geturnd, waarbij voor sommige categorieën individueel ook plaatsing voor toestelfinales mogelijk was. Namens turnvereniging HT’35 kwamen er maar liefst zes teams in actie. Op zaterdag drie bovenbouwteams uitkomend in de supplement E, alle drie turnend in een andere wedstrijd.
Team 1 (Alpha van Hoof, Jasmijn Conde, Lynn Sonneveld en Saartje Beks) eindigde als 5e met een totaalscore van 124,150.
Team 2 (Fleur Welten, Ingrid van der Hoof, Lois Fransen, Puck Aben en Yara Timmers) werd derde (124,567).
Team 3 (Brechtje Wennink, Hannah v.d. Zanden, Laura van Drunen, Lisa van der Wegen, Nina Verwer en Tess Verspaget) behaalde eveneens een bronzen medaille (127,250).

Voor de middenbouw niveau 4 meisjes was het de allereerste turnwedstrijd. Ontzettend spannend, maar ze hebben mooie dingen laten zien. Julia Vrijken, Megan Gerrits, Micha Golikova, Luna Deelen en Zara Nasiadek startten heel sterk (hoogste teamscore op balk), maar kwamen helaas 0,068 tekort en eindigden net naast het podium, een vierde plaats voor hen.

In de categorie middenbouw niveau 5 zijn drie teams ingeschreven. Zondag de beurt aan team 2. Amaya L End, Lizzie Vorstermans, Nova de Greef, Saar van Oijen en Sophie Huijnen. Zij wisten de bronzen medaille te behalen. Tenslotte het bovenbouw team 1 uitkomend in supplement F. Met de hoogste teamscores op brug, balk en vloer was er uiteindelijk met bijna 4 punten verschil het goud voor Esmee Princen, Fenne Bakels, Lisan van Veen, Maud Z en Nina van Kuyen!


De jongens uit de onderbouw en jeugd namen deel aan een districtswedstrijd in Zierkzee, waarbij in teamverband werd geturnd. Vanwege het klein aantal turners werden er teams gevormd met andere verenigingen. JJ Meertens (instap) behaalde met zijn team een zesde plaats. Sam Stoffels, Sjors Verhees en Taro Koeiman (allen pupillen) wisten met hun team het zilver te behalen. Teun Heinemans (jeugd) eindigde met zijn team op plaats drie.

www.ht35.nl


Dit nieuwsbericht is 173 keer bekeken