Méér Muziek in het Theo Driessen Instituut

Gepubliceerd op: 3 februari 2023 16:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Oost, Voorpagina

Concertreeks van lokale- en regionale jazz, gipsy en folkmuziek in het TDI

HELMOND-OOST In het Theo Driessen Instituut vinden in 2023 op de eerste zondagmiddagen van de maand vijf concerten plaats van regionale jazz-, gipsy- en folkgezelschappen. Het bestuur van het instituut wil deze gezelschappen een podium bieden om op te treden. Daarnaast willen zij laten zien en horen dat er letterlijk en figuurlijk muziek zit in het Theo Driessen Instituut.

Veel mensen kennen het Theo Driessen Instituut als de plek aan de Willem Prinzenstraat waar koren en muziekgezelschappen repeteren. Of ze kennen het Instituut van de kamermuziekuitvoeringen. Maar het Theo Driessen wil meer zijn dan dat. Indachtig de ideeën van de grondlegger Theo Driessen stelt de stichting die het gebouw beheert zich ten doel om de muziekcultuur in Helmond te bevorderen.

Om deze reden is het initiatief genomen om in 2023 een reeks concerten van lokale en regionale gezelschappen te organiseren onder het motto: Méér muziek in het Theo Driessen Instituut. In het voorjaar zijn er diverse concerten geprogrammeerd van uiteenlopende muziekstijlen. Van jazz tot folk en van gipsy tot Amerikaanse rootsmuziek.

Mannen met Baarden                      folk & roots   5 februari 2023

O’nyx  en Jazzica                             vocal – jazz   5 maart 2023

KleZkoppen                                      klezmer          2  april 2023

Gipsy Mood                                      zigeunerjazz 7 mei  2023   

Aanvangstijden: 15.30 uur

Ticketverkoop vanaf 15.00 uur

Ticket: € 7,50

Locatie: Theo Driessen instituut, Willem Prinzenstraat 43, Helmond.

Mannen met Baarden

Op zondag 5 februari staan de Mannen met Baarden op het programma.Mannen met Baarden bestaan uit twee generaties muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun gezamenlijke liefde voor Amerikaanse rootsmuziek. Ze zingen hun favoriete traditionele ballads, sad love songs en cowboyliedjes vol overgave en spelen of hun leven er vanaf hangt op hun akoestische gitaren, mandoline en contrabas.

O’nix en Jazzica

Zondag 5 maart is het de beurt aan Onyx en Jazzica. Dit combo maakt muziek geïnspireerd door zangeressen als Diana Krall, Stacy Kent, Sarah Vaughn en Ella Fitzgerald en muzikanten als Oscar Peterson, Ben Webster, Johnny Hodges en Stan Getz. Het repertoire bevat naast pure swing en mainstream jazz ook latin-nummers.

KleZkoppen

De KleZkoppen staan zondag 2 april op het podium. Dit vrijzinnige klezmerorkest speelt Jiddische bruiloftmuziek met een vette knipoog. Ze hebben een eigenzinnige keuze van repertoire, uitvoering van nummers en composities. Gestoken in Oost-Europese Bas Couture voeren zij het publiek mee naar een spetterend, maar ook wel melancholiek feest…

Gipsy Mood

Zondag 7 mei staat Gipsy Mood geprogrammeerd.Gipsy Mood is geïnspireerd door diverse muziekstijlen. Van traditionele zigeunerklanken uit Zuid- en Oost-Europa tot swingende Manouche zigeunerjazz, afgeleid van Stephane Grappelli en Django Reinhardt. En van gevoelige Portugese fadonummers tot meer swingende Kaapverdische of Zuid-Amerikaanse ritmes. Kortom: het optreden belooft een afwisselende muzikale reis, met de mooiste nummers uit de ‘Wereldmuziek’.


Dit nieuwsbericht is 202 keer bekeken