Meedenken over naam nieuw museum

Gepubliceerd op: 3 januari 2020 12:17
Gewijzigd op: 2 januari 2020 12:28

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: De oude Van Gend & Loos hal, naast het Centraal Station in Helmond, wordt op dit moment grondig verbouwd. Medio 2020 nemen twee Helmondse musea er hun intrek: het EDAH-Museum en het Orgelmuseum. Hoewel beide musea hun eigen identiteit behouden, is het de bedoeling dat het pand zelf één naam krijgt. Wat die naam wordt, is nog niet bekend.  Daarover mogen alle Helmonders meedenken.

Hoewel er aan de buitenzijde van de oude hal nog niet veel zichtbaar is, wordt er aan de binnenkant keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat beide musea op 1 april de sleutel krijgen van hun nieuwe onderkomen. Tot het zover is, moet er nog veel gebeuren. En dat beperkt zich niet alleen tot de verbouwing van het pand.

Nieuwe naam

Zo wordt er achter de schermen ook nagedacht over hoe de nieuwe locatie van de musea op de kaart gezet moet worden. Een van de belangrijkste uitdagingen is de nieuwe naam. De besturen van beide musea roepen daarvoor de hulp in van de inwoners van Helmond.

Richtlijnen

Beide besturen dagen de Helmonders uit om hun creativiteit de vrije loop te laten. Wel moeten de inzendingen voldoen aan een aantal richtlijnen. Zo wordt er gezocht naar een korte naam, met een duidelijke link naar ofwel beide musea ofwel het stationsgebied.

Jaar lang gratis toegang

Ideeën kunnen nog tot en met 7 januari ingezonden worden naar: prijsvraagmuseumhelmond@gmail.com. Naar verwachting wordt eind januari de definitieve naam bekendgemaakt. De winnaar wint een jaar lang gratis toegang tot beide musea.

Foto; Wim van den Broek. In de Gaviolizaal van het Draaiorgelmuseum


Dit nieuwsbericht is 154 keer bekeken

X
X