Mediterraan dineren bij Montimar Mierlo

Gepubliceerd op: 13 december 2019 9:05
Gewijzigd op: 13 december 2019 9:19

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Brandevoort, Voorpagina

Helmond: Aan de Broekstraat, net buiten Brandevoort in het Mierlose buitengebied, staat een oude boerderij. Tot voor kort was daar restaurant Liverdonk gevestigd, de eigenaren hebben echter de deur gesloten en zijn een andere weg ingeslagen. Maar vanaf 20 januari aanstaande worden er in het sfeervolle pand opnieuw gasten in de watten gelegd en wel door het team van restaurant Montimar, onder leiding van de Brabantse horecamannen Jan Megens en Rik Tiebosch.

In vijf jaar tijd hebben de twee compagnons zes succesvolle restaurants geopend, waarvan die in Mierlo wellicht nog niet de laatste zal zijn. Hun formule: mediterraan dineren voor mediterrane prijzen slaat duidelijk aan bij het publiek in Rosmalen, Veghel, Oss, Boxtel, Boekel en binnenkort zeker ook in Mierlo.

“Wij vinden het een uitdaging onze gasten te verwennen zonder dat zij daar enorme bedragen voor neer hoeven te leggen. Wij zorgen voor een echte hogere restaurantsfeer, denk aan mooi gedekte tafels met wit tafellinnen en een a la carte menu. Want dat is wat mensen willen. Wij houden zelf niet zo van die formules, waarbij klanten binnen een bepaalde tijd allemaal kleine hapjes kunnen eten en dan bijna buiten worden gezet. Bij ons kan iedereen desnoods de hele avond blijven zitten, echt op zijn Brabants. We houden van gewoon normaal doen en trekken daarmee nu al vijf jaar een groot publiek, van jong tot oud.”

Een paar voorbeelden van de mediterrane prijzen van Montimar: een voorgerecht staat al vanaf € 4. 85 op de kaart, soep vanaf 2.35, een hoofdgerecht (vlees) vanaf € 10.45, een hoofdgerecht (vis) vanaf 11.75 en een dessert vanaf € 3.15. Natuurlijk staan er vegetarische gerechten op het menu en is er een speciale kaart voor de jonge gasten. Ook de dranken zijn zeer “goed” geprijsd. Voor een pilsje legt men 1.35 neer, een glas huiswijn kost 2.30 en een kop koffie drink je voor € 1.10. Al deze schappelijke prijzen doen niets af aan de kwaliteit van drank en spijzen. “We hebben beslist niet de pretenties van een sterrenrestaurant, maar we zorgen zeker voor goede kwaliteit en bereiden onze gerechten met verse producten. Vier keer per jaar passen we onze kaart aan het seizoen aan. Het feit, dat we volgend jaar al vijf jaar deze formule met heel veel plezier en succes neerzetten in onze restaurants, is het bewijs dat we de goede weg zijn ingeslagen”, aldus Jan. “We houden ervan te zien, dat onze gasten blij verrast zijn als ze de rekening krijgen. Ze kunnen bij ons twee keer komen eten, waar ze bij een ander restaurant voor hetzelfde bedrag dat een keer kunnen doen. Dat wil toch iedereen?”

“Het leuke is, dat we overal in boerderijen zitten. Toen we hier de eerste keer kwamen kijken, voelde het dan ook meteen goed. Het begon meteen te kriebelen. Dichtbij de stad, maar toch ook heel landelijk en dat was precies wat we zochten voor onze zesde vestiging.”

Momenteel wordt er nog hard gewerkt in en rondom het pand. De varkensstal, waar nu nog geen vloer in ligt, wordt bij het restaurant getrokken. Het oude interieur wordt flink aangepakt en helemaal omgetoverd tot een echte Montimar. Er moet nog veel werk worden verzet voordat de gasten op 20 januari aan kunnen schuiven, maar Jan ziet geen problemen.  “Dat komt allemaal goed, we hebben goede vakmannen in dienst, die dat helemaal voor elkaar gaan krijgen”, aldus een enthousiaste Jan. “Maandag de 20e januari ziet alles er helemaal top uit en zorgen we natuurlijk voor een lekkere verrassing voor onze gasten.”

Meer informatie is te vinden op: www.montimar.nl

Jan Megens en Rik Tiebosch openen het nieuwste restaurant binnen het concept op 20 januari. (Bron foto; Chris Thielen).


Dit nieuwsbericht is 2114 keer bekeken

X
X