Mark Kuypers componist ‘Vietnam’

Gepubliceerd op: 29 januari 2020 10:20
Gewijzigd op: 29 januari 2020 10:22

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Regio: Gemertenaar Mark Kuypers is de componist van ‘Vietnam’. Deze muziekvoorstelling is gebaseerd op een waargebeurd vluchtelingenverhaal. De kleine, indrukwekkende productie ging op 27 januari in première en komt op 30 januari naar Het Speelhuis.

Vietnam is het verhaal van de Nederlandse Margot en Freek die een meisje in huis krijgen dat rondloopt met grote vragen. Ze is de dochter van een Vietnamese bootvluchteling uit de jaren tachtig. Een geschiedenis die haar hele jonge leven onder de rozen is gebleven. Bij Margot en Freek kan Lien het verhaal eindelijk herbeleven. En zo vindt het echtpaar ook troost voor een groot verlies dat zij in hun leven hebben moeten meemaken. ‘Vietnam’ is theater over toen en over nu. Over Vietnam en over Nederland. En over de actualiteit van vluchtelingen. Zoals dat van de 26-jarige Pham Tra My die – samen met 38 andere Vietnamezen – deze herfst overleed in een Britse koeltruck, slachtoffer van gruwelijke mensenhandel.

Mark Kuypers is een talentvol componist. Hij maakte in 2018 de soundtrack voor de opening van Het Speelhuis. Kuypers volgt een master in filmmuziek aan de Film Scoring Academy of Europe. Hij werkte eerder dit jaar met Dick van den Heuvel samen voor de thrillerpodcast De Kriminalist. Kuypers en Van den Heuvel maakten al eerder twee War Child musicals samen. Laatstgenoemde schreef ook het script voor ‘Vietnam’. Van den Heuvel is verder bekend van De kleine blonde dood, Kruimeltje en Was getekend, Annie M.G. Schmidt (waarvoor hij een Musical Award ontving). Hij werkte ook mee aan tv-series als Shouf Shouf, De Co-Assistent en De Kameleon.

Bron artikel; Gemerts Nieuwsblad


Dit nieuwsbericht is 187 keer bekeken

X
X