Marjan Vree-Quist neemt afscheid van Houts Gemengd Koor

Gepubliceerd op: 21 januari 2020 15:29

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Helmond: Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heeft het Houts Gemengd Koor afscheid genomen van dirigente Marjan Vree. Half december 2019 laat Marjan de vereniging weten dat zij om gezondheidsredenen het dirigentschap van het Houts Gemengd Koor opzegt. Het bestuur heeft alle begrip voor dit besluit en vindt dat zij een juiste keuze maakt. Kiezen voor je eigen gezondheid. Het bestuur besluit om tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, traditioneel de eerste repetitie van het nieuwe jaar, afscheid van Marjan te nemen.

Tijdens de nazit van het kerstconcert van 22 december wordt met enkele bestuursleden, Theo Franx en Ad Brouwers en,huidige dirigent, Jacques Lemmens, een programmaatje opgesteld. Op dinsdag 7 januari 2020 zijn de eerste koorleden al vroeg aanwezig in de ontmoetingsruimte van wijkhuis De Geseldonk. We wensen elkaar de beste wensen. Een heel gezellig gebeuren.

Wanneer, even na achten, alle aanwezigen voorzien zijn van een drankje is het woord aan de voorzitter voor een kort toespraakje. Hij hoopt op een mooi muzikaal jaar met vernieuwd repertoire. Onze muziekcommissie werkt samen met Jacques reeds aan de eerste uitvoering van 5 april 2020. Met een toost op het nieuwe, mooi muzikaal jaar, sluit Nico zijn toespraak af. Zoals al eerder geschreven, nemen we deze vanavond afscheid van Marjan als dirigente van het HGK. Zonder aankondiging stelt het koor rond de klok van half negen zich op in een hoek van de ontmoetingsruimte.

Onder leiding van Jacques en met begeleiding van Ad en Theo klinkt het “When I’m sixty-four” in de zaal. Een werkje wat Marjan in haar beginperiode met ons heeft ingestudeerd. Marjan kan het zingen niet laten en zingt met de sopranen mee. Ad en Theo hebben voor Marjan een instrumentaal werkje voorbereid. Theo verrast niet alleen Marjan, maar ook alle koorleden. Behalve dwarsfluit bespeelt hij ook een saxofoon.

De voorzitter haalt in zijn toespraak herinneringen uit 2016 aan. De eerste kennismaking met het koor, de grote betrokkenheid van Marjan bij het koor buiten de repetitie om, haar muzikaliteit en haar deskundigheid rond de ouder wordende stem.

Tot slot een dankwoord voor al haar verdiensten voor het koor. Voor Marjan is er een mooi boeket en een cadeaubon van het VVV. Ook Piet wordt voor zijn steun aan Marjan met een fles Mierlo-Hout wijn bedankt. Nico sluit af met een verzoek aan Marjan om nog een keer het dirigeerstokje te hanteren en het koor te dirigeren met begeleiding van Ad en Theo met  “That’s what are friends for”. Marjan zegt geen nee en de koorleden zien een dirigente met een big smile voor het koor staan. Alsof zij geen jaar weg is geweest.

Zo vertrouwd, zo eigen.

Dan is er tijd en ruimte om voor iedereen persoonlijk afscheid te nemen. Tegen tienen komt er een einde aan deze eerste bijeenkomst. Waar wij in het begin bang voor waren, Marjan kan snel vermoeid raken, is gelukkig niet uitgekomen. Integendeel zelfs. Het loopt tegen half elf als Marjan en Piet samen met enkele bestuursleden, begeleiders en dirigent wijkhuis De Geseldonk verlaten.

Wij kijken terug op een meer dan geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst. Het Houts Gemengd Koor waardig.


Dit nieuwsbericht is 245 keer bekeken

X
X