Margriet Swinkels Brabantse Taalheld 2018!

Gepubliceerd op: 19 september 2018 12:49

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Helmond: In de Week van de Alfabetisering is Margriet Swinkels van LEVgroep uitgeroepen tot Brabantse Taalheld in de categorie Bruggenbouwers. Deze prijs is in het leven geroepen door Stichting Lezen en Schrijven. Zij reiken sinds 2015 de Taalheldenprijzen uit aan mensen die bijzonder actief zijn op het gebied van laaggeletterdheid.

Margriet is in Helmond al jarenlang een verbindende schakel. Zij zorgt dat de juisten partijen met elkaar aan tafel komen en dat doen wat nodig is om laaggeletterden te kunnen ondersteunen en adviseren. In Helmond werken zo’n 30 partners samen, waaronder gemeente Helmond, ROC, Bibliotheek Helmond en Werkvloer Taal. Daarnaast zetten nog eens 150 taalvrijwilligers zich in om anderen te ondersteunen, bijvoorbeeld als Taalmaatje.

Margriet noemt het Taalcafé als één van de mooie voorbeelden van de samenwerking. “Het Taalcafé vindt iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur plaats in de Helmondse bibliotheek. Je kunt daar terecht met al je vragen. Er is iemand van het ROC aanwezig, collega's van de LEVgroep en de bibliotheek. Samen met vrijwilligers kun je daadwerkelijk de Nederlandse taal oefenen. Ga daar gerust eens een keertje kijken.”

De jury gaf aan dat Margriet iemand is die partners in het netwerk motiveert om steeds een stapje extra te zetten. Een mooi compliment en kenmerkend voor een goede bruggenbouwer. In januari zijn alle provinciale helden uitgenodigd voor de uitreiking van de landelijke Taalheldenprijzen. Margriet is één van de kanshebbers die de prijs uit handen van prinses Laurentien mag ontvangen. Het blijft dus nog even spannend.

Dit nieuwsbericht is 326 keer bekeken

X
X